• / 147
  • 下载费用:8 金币  

2019版高考英语一轮复习(课标2卷B版)课件:专题十三 阅读补全.ppt

关 键 词:
2019 高考 英语 一轮 复习 课标 课件 专题 十三 阅读
资源描述:
A组 统一命题·课标卷题组 Passage 1(2018课标全国Ⅱ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 If you are already making the time to exercise, it is good indeed!With such busy lives, it can be hard to try and find the time to work out. 1 Working out in the morning provides additional benefits beyond being physically fit. ●Your productivity is improved. Exercising makes you more awake and ready to handle whatever is ahead of you for the day. 2 ●Your metabolism(新陈代谢)gets a head start. 3 If you work out in the mornings, then you will be getting the calorie(卡路里)burning benefits for the whole day, not in your sleep. ● 4 Studies found that people who woke up early for exercise slept better than those who ex-,五年高考,ercised in the evening. Exercise energizes you, so it is more difficult to relax and have a peaceful sleep when you are very excited. ● 5 If you work out bright and early in the morning, you will be more likely to stick to healthy food choices throughout the day. Who would want to ruin their good workout by eating junk food?You will want to continue to focus on positive choices. There are a lot of benefits to working out, especially in the mornings. Set your alarm clock an hour early and push yourself to work out!You will feel energized all day long. A.You will stick to your diet. B.Your quality of sleep improves. C.You prefer healthy food to fast food. D.There is no reason you should exercise in the morning. E.You can keep your head clear for 4—10 hours after exercise. F.After you exercise, you continue to burn calories throughout the day. G.If you are planning to do exercise regularly, or you􀆳re doing it now, then listen up!,答案 [语篇解读] 本文为说明文。早上锻炼不仅有利于身体健康,而且还可以提高效率、促进新 陈代谢、提高睡眠质量并帮你保持良好的饮食习惯。 1.G 本句为过渡句。空格前的句子指出在繁忙的生活中很难找到时间锻炼,空格后的句子则 指出了早上锻炼具有许多益处,G项意为“如果你计划定期锻炼或者现在正在锻炼,那么注意 听!”,能很好地连接上下文,故G项正确。 2.E 本句为细节句。本段指出早上锻炼有助于提高效率,让你更加清醒地处理这一天的事 情,E项意为“锻炼后的4到10个小时内,你可以保持清醒的头脑”。awake与E项中的keep your head clear意思一致。 3.F 本句为细节句。F项中的“continue to burn calories throughout the day(整整一天持续燃 烧卡路里)”与设空处后句中的“will be getting the calorie burning benefits for the whole day (整整一天都会受益于卡路里的燃烧)”意义一致,故F项正确。 4.B 本句为主旨句。本段指出,研究发现早起锻炼的人比晚上锻炼的人睡眠更好,故B项符合 本段主旨,意为“你的睡眠质量会有所提高”。,5.A 本句为主旨句。阅读本段可知,早上锻炼,你会更有可能全天坚持健康饮食,因为你不想 因为吃垃圾食品而毁掉锻炼的积极效果。A项符合本段主旨,意为“你会坚持你的饮食习 惯”。stick to为原词再现。 长难句 Studies found that people who woke up early for exercise slept better than those who ex- ercised in the evening. 研究发现,早起锻炼的人比晚上锻炼的人睡眠质量更好。 本句中found后为that引导的宾语从句,在从句中people后为关系代词who引导的定语从句, those后仍为who引导的定语从句。 高级语块 1.additional adj. 额外的;附加的 2.stick to坚持 3.energize vt. 给……添加能量;使充满活力,Passage 2(2018课标全国Ⅰ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Color is fundamental in home design—something you􀆳ll always have in every room. A grasp of how to manage color in your spaces is one of the first steps to creating rooms you􀆳ll love to live in. Do you want a room that􀆳s full of life?Professional?Or are you just looking for a place to relax af- ter a long day? 1 , color is the key to making a room feel the way you want it to feel. Over the years, there have been a number of different techniques to help designers approach this important point. 2 , they can get a little complex. But good news is that there􀆳re really only three kinds of decisions you need to make about color in your home:the small ones, the medium ones, and the large ones. 3 . They􀆳re the little spots of color like throw pillows, mirrors and baskets that most of us use to add visual interest to our rooms. Less tiring than painting your walls and less expensive than buying a colorful sofa, small color choices bring with them the significant benefit of being easily changeable. Medium color choices are generally furniture pieces such as sofas, dinner tables or bookshelves. 4 . They require a bigger commitment than smaller ones, and they have a more powerful effect on the feeling of a space.,The large color decisions in your rooms concern the walls, ceilings, and floors. Whether you􀆳re looking at wallpaper or paint, the time, effort and relative expense put into it are significant. 5 . A.While all of them are useful B.Whatever you􀆳re looking for C.If you􀆳re experimenting with a color D.Small color choices are the ones we􀆳re most familiar with E.It􀆳s not really a good idea to use too many small color pieces F.So it pays to be sure, because you want to get it right the first time G.Color choices in this range are a step up from the small ones in two major ways 答案 [语篇解读] 本文为说明文,介绍了在家居装修时如何选择颜色。只需作出三个决定即可:抱 枕、镜子等小物件的颜色选择;沙发、餐桌等中等物件的颜色选择;墙面、天花板、地板等大 物件的颜色选择。,1.B 本句为细节句。上文指出,你是想要一个充满生机的房间呢?还是专业的房间?或者你只 是在寻找漫长的一天过后供你休息的场所呢?本句应该对上文的问题作出回应,B项符合语境, 句意为“无论你在找什么样的房间,要想让房间给你想要的感觉,颜色至关重要”。B项中的 looking for为原词再现。 2.A 本句为细节句。上句指出,在过去的这些年,有很多不同的技巧帮助设计者达到这重要 的一点。本句应该对这些技巧作出回应,A项符合语境,句意为“虽然所有的技巧都有用处,但 是它们有点儿复杂”。A项中的all of them代指上句中的different techniques。 3.D 本句为主题句。上段末尾指出了需要作出的三个决定(the small ones, the medium ones, and the large ones)。根据最后两段首句(Medium color choices.和The large color decisions.)可 知,这两段分别介绍了后两个决定,结合段落内容可知本段介绍第一个决定,故D项(Small color choices.)符合段落主题。 4.G 本句为过渡句。本段介绍了对家具这样的中等物件作出颜色选择。空格前的句子列举 了中等物件的例子,空格后的由and连接的两个分句从两方面与小物件的颜色选择进行了比 较,故G项符合语境。two major ways与下句内容一致。,5.F 本句为细节句。上文指出,在对大物件的颜色作出选择时,付出的时间、精力和相关的费 用都意义重大,F项为该话题的延续,符合语境,意为“因为你想要第一次就选好,所以这肯定是 划算的”。 长难句 A grasp of how to manage color in your spaces is one of the first steps to creating rooms you􀆳ll love to live in.掌握在你的空间如何选择颜色的技巧是创造你喜欢居住的房间的首要步 骤之一。 本句的主干为A grasp is one of the first steps,how to.结构作介词of的宾语,you􀆳ll love to live in 为定语从句,先行词为rooms,省略了在从句中作宾语的关系代词。 高级语块 1.fundamental adj. 基本的;十分重要的 2.approach vt. 处理;对付 3.complex adj. 复杂的 4.commitment n. 付出;投入,Passage 3(2018课标全国Ⅲ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everything else in between. 1 We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at wed- dings, birthdays, office parties and just to fill the time. “I adore dancing,”says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I can􀆳t imagine doing anything else with my life.”Bridges runs dance classes for all ages. “Teaching dance is wonderful. 2 It􀆳s great to watch them. For many of them, it􀆳s a way of meeting people and having a social life.” 3 “I can tell you about one young couple,” says Bridges. “They􀆳re learning to do tradi- tional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile. 4 ” So, do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier?Andrea Hillier says, “Dance, like the pattern of a beating heart, is life. Even after all these years, I want to get better and better. 5 I find it hard to stop!Dancing reminds me I􀆳m alive.“,A.So why do we dance? B.Dance in the U.S. is everywhere. C.If you like dancing outdoors, come to America. D.My older students say it makes them feel young. E.I keep practicing even when I􀆳m extremely tired. F.Dancing seems to change their feeling completely. G.They stayed up all night long singing and dancing. 答案 [语篇解读] 本文是一篇记叙文。在文中作者首先描述了跳舞在美国的受欢迎程度,接着描 述了自己一生为跳舞疯狂的生活。 1.B 本句为主旨句。空格位于段首。空格后描述跳舞在美国的流行程度:从佛罗里达州到阿 拉斯加州,从北到南到大海上。在婚礼上、在生日派对上、在办公室派对上人们都在跳舞。 由此可知到处都能看到美国人在跳舞,与B项吻合,所以答案为B项。,2.D 本句为过渡句。空格前作者用直接引语的方式描述了“教舞蹈简直太美妙了”。空格 后句子中出现的代词them指代的就是Bridges所教的学生。D项中的students和them相对应,所 以答案为D项。即我的那些年龄大的学生说舞蹈让他们感觉自己年轻。 3.A 本句为主旨句。空格位于段首。后面以一对年轻夫妻为例说明了跳舞给他们带来的好 处。由此推断出本段是描述跳舞会给一个人的情绪带来巨大的影响,这就是人们喜欢跳舞的 原因。这与A项(那么,我们为什么要跳舞呢?)相符。 4.F 本句为细节句。空格前描述这对夫妻刚来到舞蹈班时情绪低落,当他们离开的时候脸上 露出了微笑。这都是舞蹈给他们的情绪带来的变化。这与F项(舞蹈好像彻底改变了他们的 情绪。)相符。 5.E 本句为过渡句。空格前描述这么多年来Hillier想跳得越来越好。空格后描述Hillier发现 自己就是停不下来,跳舞让Hillier知道自己还活着。作为前后过渡的空格处应该与Hillier一直 不停地跳舞相关,这与E项(即使当我非常累的时候我还在练习跳舞。)相符。,Passage 4(2017课标全国Ⅱ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Interruptions are one of the worst things to deal with while you􀆳re trying to get work done. 1 , there are several ways to handle things. Let􀆳s take a look at them now. 2 . Tell the person you􀆳re sorry and explain that you have a million things to do and then ask if the two of you can talk at a different time. When people try to interrupt you, have set hours planned and let them know to come back during that time or that you􀆳ll find them then. 3 . It can help to eliminate(消除)future interruptions. When you need to talk to someone, don􀆳t do it in your own office. 4 , it􀆳s much easier to ex- cuse yourself to get back to your work than if you try to get someone out of your space even after explaining how busy you are. If you have a door to your office, make good use of it. 5 . If someone knocks and it􀆳s not an important matter, excuse yourself and let the person know you􀆳re busy so they can get the hint(暗 示)that when the door is closed, you􀆳re not to be disturbed. A.If you􀆳re busy, don􀆳t feel bad about saying no,B.When you want to avoid interruptions at work C.Set boundaries for yourself as far as your time goes D.If you􀆳re in the other person􀆳s office or in a public area E.It􀆳s important that you let them know when you􀆳ll be available F.It might seem unkind to cut people short when they interrupt you G.Leave it open when you􀆳re available to talk and close it when you􀆳re not 答案 [语篇解读] 工作时最糟糕的事情之一就是受到干扰。本文介绍了在工作中避免被干扰的几 种方法。 1.B 细节句。空格处为从句,空格后的句子为主句,只有B项和D项符合要求。主句指出“有 几种可以解决问题的方法”,B项意为“当你想在工作中避免受到干扰时”,符合语境要求。 D项意为“如果你在别人的办公室或者公共场所”,与主句所述内容不一致。 2.A 主旨句。下文表达的是“向他人道歉,并向他解释你有很多事情要做,然后问一问你们 两个人能否在别的时间再谈”,由此可知A项“如果你很忙,不要因为拒绝别人而感到愧疚” 符合语境。,3.E 过渡句。上文指出,别人想干扰你时,要设定好时间,让别人知道什么时候再来找你或你 什么时候去找他们。下文指出,这样有助于消除后续的干扰。结合上下文可知,E项“让他们 知道你什么时候有空很重要”符合语境。 4.D 细节句。上文指出,你需要和他人谈谈时,不要在自己的办公室做这件事。下文对此进 行解释说明:“在别人办公室或者公共场所,更容易找借口回去工作”。D项符合语境。 5.G 过渡句。door为关键词。上文指出,如果办公室有一扇门的话,要充分利用。G项意为 “有空交谈时就开着门,反之则关上门”,下文对此做法进行了解释说明。故G项符合语境。 长难句 If someone knocks and it􀆳s not an important matter, excuse yourself and let the person know you􀆳re busy so they can get the hint that when the door is closed, you􀆳re not to be disturbed. 如果有人敲门并且不是重要的事情,那你就可以为自己找个理由,让这个人知道你很忙,这样他 们就可以得到这样的暗示:门关着时,你不想受到干扰。 该句为复合句,if引导条件状语从句,so(that)引导目的状语从句。hint后为that引导的同位语从 句,从句中还含有when引导的时间状语从句。,高级语块 1.interruption n.打扰;插嘴 2.excuse v.为……找理由 Passage 5(2017课标全国Ⅰ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping, I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insect bites, ill- cooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. 1 The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. 2 We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bath- room. This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctor􀆳s bill for my son􀆳s food poisoning.,I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. 3 In- stead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life. 4 We have done a lot of it since. Recently, we bought a twenty-eight-foot travel trailer com- plete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains. 5 It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recom- mend that you find your way in style. A.This time there was no tent. B.Things are going to be improved. C.The trip they took me on was a rough one. D.I was to learn a lot about camping since then, however. E.I must say that I have certainly come to enjoy camping. F.After the trip, my family became quite interested in camping. G.There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.,答案 [语篇解读] 本文为记叙文。三年前,如果有人说我会将大部分周末用来野营,我会开怀大 笑。但也就是从那时起,我开始野营并深深迷恋上它。相信有一天,你也会回到大自然中去。 1.D 过渡句。上文指出,三年前,我不相信自己会用大部分周末去野营,参加野营的人会经历 种种困难,我和他们不是一类人。下文讲到了自己迷恋上野营的过程,故此处有引起下文的作 用。D项符合语境,与前面的内容有转折关系。句意:但是,从那时起我注定会学到很多关于野 营的东西。 2.C 过渡句。空后主要介绍了首次野营中遇到的困难与艰苦,故C项符合本段内容。rough (令人不快的;艰难的)是关键词。 3.A 细节句。由空后的内容及前面的another可知,A项可将前后句有效衔接起来。 4.F 过渡句。本句位于段首,起到了承上启下的作用。上段提到了第二次较为舒适的野营,下 文指出自此之后进行了多次野营,且装备更加完善。F项意为“这次行程之后,我们一家人对 野营产生了浓厚的兴趣”,下文中的we指代my family,该句有效地连接了上下文。 5.E 总结句。本句位于最后一段,起到了总结全文的作用,且与文章开头提到的三年前不喜 欢野营相呼应。E项符合语境,意为“我不得不说我绝对已经喜欢上了野营”。,长难句 If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping, I would have laughed heartily.三年前如果有人说我会用大部分周末来野营,我会开怀 大笑。 本句为复合句,且采用了虚拟语气。因为是对过去的虚拟,故本句中条件状语从句为过去完成 时态,主句采用了“would have done”结构。that引导宾语从句。 高级语块 1.heartily adv.开怀地 2.pop-up adj.有弹出功能的 3.camper n.野营车 4.trailer n.拖车;(拖车式)活动房屋,Passage 6(2017课标全国Ⅲ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Lots of people find it hard to get up in the morning, and put the blame on the alarm clock. In fact, the key to easy morning wake-up lies in resetting your body clock. 1 Here􀆳s how to make one. ● 2 In order to make a change, you need to decide why it􀆳s important. Do you want to get up in time to have breakfast with your family, get in some exercise, or just be better prepared for your day? Once you are clear about your reasons, tell your family or roommates about the change you want to make. ●Rethink mornings. Now that you know why you want to wake up, consider re-arranging your morning activities. If you want time to have breakfast with your family, save some time the night before by setting out clothes, shoes, and bags. 3 That􀆳s a quarter-hour more you could be sleeping if you bought a coffee maker with a timer. ●Keep your sleep/wake schedule on weekends. If you􀆳re tired out by Friday night, sleeping in on Saturday could sound wonderful. But compensating on the weekends actually feeds into your sleepiness the following week, a recent study found. 4,●Keep a record and evaluate it weekly. Keep track of your efforts and write down how you feel. After you􀆳ve tried a new method for a week, take a look at your record. 5 If not, take another look at other methods you could try. A.Get a sleep specialist. B.Find the right motivation. C.A better plan for sleep can help. D.And consider setting a second alarm. E.If the steps you take are working, keep it up. F.Stick to your set bedtime and wake-up time, no matter the day. G.Reconsider the 15 minutes you spend in line at the cafe to get coffee. 答案 [语篇解读] 本文为说明文。很多人认为早上不能按时起床是设定的闹铃的问题。实际上, 按时起床关键在于重新设定自己的生物钟。文章介绍了如何制订一个更好的睡眠计划。,1.C 过渡句。上句提到了“事实上,重设生物钟是早上轻松醒来的关键”,本句对此作出回 应,且应该指出下句中“make one”中one所指代的内容,C项符合语境需要,意为“更好的睡眠 计划可以对此有所帮助”。 2.B 主旨句。根据本段内容可知,本段主要介绍了对睡眠计划作出调整的一些动机,如早起 和家人一起吃早饭、锻炼身体、为新的一天做更好的准备等,故B项符合本段主旨,意为“找 到合适的动机”。 3.G 细节句。下句提到“如果你买一台可以定时的咖啡机的话,就可以多睡15分钟”,coffee 以及a quarter-hour为关键词。G项符合语境,意为“重新考虑你在咖啡店排队买咖啡要花费的 15分钟时间”,与下句相呼应。 4.F 细节句。根据本段内容可知,即便在周末也要坚持自己的计划,一旦周末违反计划,会影 响接下来的一周。本句是对上文的总结,F项符合语境,意为“无论哪一天都要坚持已设定的 睡眠和醒来时间”。 5.E 过渡句。上文指出一周后要对自己的记录作出评估,本句应该是某种评估结果,再结合 下句可知E项符合上下文语境,意为“如果你采取的措施奏效,就要坚持下去”。,长难句 Now that you know why you want to wake up, consider re-arranging your morning activ- ities. 既然你知道自己要醒来的原因,那么考虑重新安排一下你早上的活动吧。 now that意为“既然”,引导原因状语从句,主句为祈使句。在原因状语从句中why引导宾语从句。 高级语块 1.put the blame on.把责任归咎于…… 2.compensate v.补偿 3.keep track of了解……的动态 Passage 7(2016课标全国Ⅱ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 A garden that􀆳s just right for you Have you ever visited a garden that seemed just right for you, where the atmosphere of the garden appeared to total more than the sum(总和)of its parts? 1 .But it doesn􀆳t happen by accident. It starts with looking inside yourself and understanding who you are with respect to the natural world and how you approach the gardening process.,● 2 Some people may think that a garden is no more than plants, flowers, patterns and masses of color. Others are concerned about using gardening methods that require less water and fewer fertilizers (肥料). 3 .However, there are a number of other reasons that might explain why you want to garden. One of them comes from our earliest years. ●Recall(回忆) your childhood memories Our model of what a garden should be often goes back to childhood. Grandma􀆳s rose garden and Dad􀆳s vegetable garden might be good or bad, but that􀆳s not what􀆳s important. 4 —how being in those gardens made us feel. If you􀆳d like to build a powerful bond with your garden, start by taking some time to recall the gardens of your youth. 5 .Then go outside and work out a plan to translate your childhood memories into your grown-up garden. Have fun. A.Know why you garden B.Find a good place for your own garden,C.It􀆳s our experience of the garden that matters D.It􀆳s delightful to see so many beautiful flowers E.Still others may simply enjoy being outdoors and close to plants F.You can produce that kind of magical quality in your own garden, too G.For each of those gardens, write down the strongest memory you have 答案 [语篇解读] 本文是一篇说明文。介绍了如何种植和经营好自己的花园和菜园。 1.F 过渡句。上句提到了氛围,F项中that kind of magical quality指代上句中的内容,故选F项。 2.A 主旨句。本段列举了一些人的观点之后,提到other reasons that might explain why you want to garden,由此可以推断出本段的主旨就是:你要知道自己为什么要种植花木。 3.E 细节句。根据本段中的Some people may think that.Others are concerned about.可推断 出此处应该是:Still others may.。 4.C 过渡句。上句提到:但是那并不重要。本句应为:重要的是我们自己种植花木的经历。 matters=is important,故选C项。,5.G 过渡句。上句提到:通过花费时间回想你青年时期的园子开始吧。本句应为:为记忆中 的每一个园子,写下你最深刻的记忆。引出下文:然后走出去,制订一个计划把你小时候的记忆 转化为你成年后的园子。 长难句 It starts with looking inside yourself and understanding who you are with respect to the natural world and how you approach the gardening process.它开始于深刻剖析自己,明白就自然 界而言你是个什么样的人以及你是如何处理种植花木的过程的。 第一个with后两个并列的动名词短语作宾语。在understanding后有who和how引导的两个宾 语从句。 高级语块 1.with respect to至于;关于;就……而言 2.be concerned about关心…… 3.translate.into.把……翻译成/转化成……,Passage 8(2016课标全国Ⅰ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Secret codes(密码)keep messages private. Banks, companies, and government agencies use secret codes in doing business, especially when information is sent by computer. People have used secret codes for thousands of years. 1 Code breaking never lags(落后)far be- hind code making. The science of creating and reading coded messages is called cryptography. There are three main types of cryptography. 2 For example, the first letters of “My elephant eats too many eels”spell out the hidden message“Meet me.” 3 You might represent each letter with a number, for example. Let􀆳s number the letters of the alphabet, in order, from 1 to 26. If we substitute a number for each letter,the message “Meet me”would read“13 5 5 20 13 5.” A code uses symbols to replace words, phrases, or sentences. To read the message of a real code, you must have a code book. 4 For example, “bridge”might stand for “meet”and“out” might stand for “me”.The message“Bridge out”would actually mean“Meet me.” 5 However, it is also hard to keep a code book secret for long. So codes must be changed frequently.,A.It is very hard to break a code without the code book. B.In any language, some letters are used more than others. C.Only people who know the keyword can read the message. D.As long as there have been codes, people have tried to break them. E.You can hide a message by having the first letters of each word spell it out. F.With a code book,you might write down words that would stand for other words. G.Another way to hide a message is to use symbols to stand for specific letters of the alphabet. 答案 [语篇解读] 本文是一篇说明文。介绍了密码的用途、历史以及三种密码方式。 1.D 过渡句。上句提到:人们使用密码已经几千年了。下句提到:密码的破解从未太落后于 密码的设定。由此可知D项符合语境,意为“只要有密码,人们就会尽力去破解它们。” 2.E 过渡句。上句提到:有三种主要的密码设定方式。下句提到:例如,“My elephant eats too many eels”的首字母就拼出了“Meet me”这一隐藏起来的信息。由此可知本句应该为一种 密码的设定方式,根据下句举到的例子,可知E项正确,意为“你可以用每个单词的首字母拼写 出一条信息,以此来隐藏它。”,3.G 主旨句。上段指出有三种主要的密码设定方式,上段已经提到了一种,本段应该指出另 外一种。下文举例说明了用数字来代替字母的密码方式,由此可知G项能起到统领本段的作 用,意为“另外一种隐藏信息的方式就是用符号来代替字母表中特定的字母。” 4.F 细节句。上句指出:要解读某个真实密码的信息,你必须要有密码本。本句是对上句的 解释说明,结合下文举到的例子,可推断出本句主要解释如何利用密码本来破解隐藏起来的信 息。F项符合语境,意为“拥有了密码本,你也许就能写出代表其他单词的单词。” 5.A 细节句。上文指出了利用密码本来破解密码的方式。A项是总结上文内容得出的结论, 意为“没有密码本就很难破解密码”,而且根据下句“.it is also hard to.”的句型结构也可 得知A项符合语境。 长难句 Banks, companies, and government agencies use secret codes in doing business, espe- cially when information is sent by computer.银行、公司和政府机构在办公时都使用密码,尤其 是当信息是由电脑发出的时候。 本句为主从复合句。本句中use.in.为常用结构,意为“在某方面使用……”,when引导时间 状语从句。,高级语块 substitute.for.用……替代…… Passage 9(2016课标全国Ⅲ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Everyone knows that fish is good for health. 1 But it seems that many people don􀆳t cook fish at home. Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year, but we eat twice as much fish in restaurants as at home. Buying, storing, and cooking fish isn􀆳t difficult. 2 This text is about how to buy and cook fish in an easy way. 3 Fresh fish should smell sweet: you should feel that you􀆳re standing at the ocean􀆳s edge. Any fishy or strong smell means the fish isn􀆳t fresh. 4 When you have bought a fish and arrive home, you􀆳d better store the fish in the refrigerator if you don􀆳t cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two. Frozen fish isn􀆳t as tasty as the fresh one.,There are many common methods used to cook fish. 5 First, clean it and season it with your choice of spices(调料). Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound. (A larger one will take more time.)Then, it􀆳s ready to serve. A.Do not buy it. B.The easiest is to steam it. C.This is how you can do it. D.It just requires a little knowledge. E.The fish will go bad within hours. F.When buying fish, you should first smell it. G.The fats in fish are thought to help prevent heart disease. 答案 [语篇解读] 本文为说明文,介绍了买鱼和烹饪鱼的小窍门。 1.G 细节句。上句提到吃鱼对人的健康有益,本句是对上句的解释说明,G项符合语境,意为 “人们认为鱼的脂肪有助于预防心脏病。”,2.D 细节句。上句指出:购买、储存和烹饪鱼并不是难事。本句承接上句,D项符合语境,意 为“它只需要一点儿知识”。 3.F 主旨句。下文指出了新鲜的鱼和不新鲜的鱼都有什么气味,由此可判断F项为主题句,意 为“买鱼时应该先闻闻味道”。 4.A 细节句。上句指出有腥味或者味儿很大的鱼不新鲜,本句承接上句,指出不要购买这样 的鱼,故A项正确。 5.B 过渡句。上文指出做鱼的方法有很多种,根据下文出现的steam可知此处讲述了清蒸的 方法,故B项正确,意为“最简单的方法就是清蒸”。 长难句 When you have bought a fish and arrive home, you􀆳d better store the fish in the refriger- ator if you don􀆳t cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two.你买完鱼到家后,如果不立即烹饪的话,最好把它储存在冰箱里,但是鲜鱼应该在冰箱中 只存放一两天。 本句为复合句,when引导时间状语从句,if引导条件状语从句。,高级语块 1.it seems that.好像……;似乎…… 2.be stored in.被储存在……中 Passage 10(2015课标全国Ⅱ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Training for a marathon requires careful preparation and steady,gradual increases in the length of the runs. 1 ,buy the best-fitting,best-built running shoes you can find. No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet,so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop.When you have found shoes that seem right,walk in them for a few days to double-check the fit. 2 .As always,you should stretch(伸展)at least ten minutes be- fore each run to prevent injuries. During the first week,do not think about distance,but run five minutes longer each day. 3 ,it is,wise to take a day off to rest.But during the next week,set a goal of at least a mile and a half per run. 4 .After two weeks,start timing yourself. 5 .Depending on the kind of race you plan to enter,you can set up a timetable for the remaining weeks before the race. A.After six days B.For a good marathon runner C.Before you begin your training D.With each day,increase the distance by a half mile E.If they still feel good,you can begin running in them F.Time spent for preparation raises the quality of training G.Now you are ready to figure out a goal of improving distance and time 答案 [语篇解读] 本文介绍了马拉松训练需要认真的准备和稳定、渐进的过程。 1.C 根据第二段中的During the first week可知这里是指训练前的准备工作,故选C。 2.E 设空处与其前一句是顺承关系,故选E。,3.A 根据上文During the first week 和下文 take a day off to rest 可知,一周七天里训练六天后 休息一天是明智的,故选A。 4.D 根据本段第一句中的During the first week,do not think about distance 和第二个But可知, 这里要考虑距离的问题了,故选D。 5.G 设空处对上文进行总结,根据下文的timetable和设空处前两句话可知,这里是增加距离和 设定时间的目标。故选G。 长难句 No one can say which brand will work best for you or feel best on your feet, so you have to rely on your experience and on the feel of each pair as you shop.没有人能告诉你哪个牌子最 适合你,或者穿在你的脚上感觉最好,因此你在买鞋时只能依靠自己的经验和穿每双鞋时的感觉。 which引导宾语从句,so为表示因果关系的并列连词,as在句中引导时间状语从句。 高级语块 1.set a goal设定一个目标 2.set up建立;设立,Passage 11(2015课标全国Ⅰ) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Building Trust in a Relationship Again Trust is a learned behavior that we gain from past experiences. 1 Trust is a risk.But you can􀆳t be successful when there􀆳s a lack of trust in a relationship that results from an action where the wrongdoer takes no responsibility to fix the mistake. Unfortunately,we􀆳ve all been victims of betrayal.Whether we􀆳ve been stolen from,lied to,misled, or cheated on,there are different levels of losing trust.Sometimes people simply can􀆳t trust any- more. 2 It􀆳s understandable,but if you􀆳re willing to build trust in a relationship again,we have some steps you can take to get you there. ● 3 Having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your well-being. ● 4 If you􀆳ve been betrayed,you are the victim o
展开阅读全文
  语墨文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
0条评论

还可以输入200字符

暂无评论,赶快抢占沙发吧。

关于本文
本文标题:2019版高考英语一轮复习(课标2卷B版)课件:专题十三 阅读补全.ppt
链接地址:http://www.wenku38.com/p-57960.html

                                            站长QQ:1002732220      手机号:18710392703    


                                                          copyright@ 2008-2020 语墨网站版权所有

                                                             经营许可证编号:蜀ICP备18034126号

网站客服微信
收起
展开