• / 223
  • 下载费用:8 金币  

2019版高考英语一轮复习(课标3卷B版)课件:专题九 细节理解.ppt

关 键 词:
2019 高考 英语 一轮 复习 课标 课件 专题 细节 理解
资源描述:
Passage 1(2018课标全国Ⅲ,A)词数:192 Welcome to Holker Hall & Gardens Visitor Information How to Get to Holker By Car:Follow brown signs on A590 from J36, M6. Approximate travel times:Windermere—20 minutes, Kendal—25 minutes, Lancaster—45 minutes, Manchester—1 hour 30 minutes. By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster and Preston for connections to major cities & airports. Opening Times Sunday—Friday(closed on Saturday)11:00 am—4:00 pm, 30th March—2nd November. Admission Charges Hall & Gardens Gardens Adults: £12.00 £8.00,五年高考,A组 统一命题·课标卷题组,Groups: £9.00 £5.50 Special Events Producers􀆳 Market 13th April Join us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas. Holker Garden Festival 30th May The event celebrates its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in gardening. National Garden Day 28th August Holker once again opens its gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide. Winter Market 8th November This is an event for all the family. Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment.,1.How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester? A.20 minutes. B.25 minutes. C.45 minutes. D.90 minutes. 2.How much should a member of a tour group pay to visit Hall & Gardens? A.£12.00. B.£9.00. C.£8.00. D.£5.50. 3.Which event will you go to if you want to see a live music show? A.Producers􀆳 Market. B.Holker Garden Festival. C.National Garden Day. D.Winter Market. 答案 [语篇解读] 本文是一篇应用文,介绍了到达Holker的方式、参观时间、参观费用和特殊活 动。 1.D 细节理解题。根据题干中的from Manchester直接定位到文章How to Get to Holker部分 中的Manchester—1 hour 30 minutes,故选D项。,2.B 细节理解题。根据题干中的a tour group和Hall & Gardens直接定位到文章Admission Charges部分中的Groups:£9.00,故选B项。 3.D 细节理解题。根据题干中的see a live music show直接定位到文章Winter Market部分中 的enjoying a live music show,故选D项。 重点词汇 approximate adj.大致的,大约的 a variety of各种各样的 recipe n.食谱 anniver- sary n.周年纪念日 Passage 2(2018课标全国Ⅰ,A)词数:270 Washington, D.C. Bicycle Tours Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C. Duration:3 hours This small group bike tour is a fantastic way to see the world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will provide a history lesson about the trees and the fa- mous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability—and the cherry blos- soms—disappear!,Washington Capital Monuments Bicycle Tour Duration:3 hours(4 miles) Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, D.C. Ex- plore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water. Capital City Bike Tour in Washington, D.C. Duration:3 hours Morning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for D.C. newcomers and locals looking to experience Washington, D.C. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route(路线)make cycling between the sites fun and relaxing. Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour Duration:3 hours(7 miles) Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D.C. Get up,close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National Mall. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour in- cludes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights. 1.Which tour do you need to book in advance? A.Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C. B.Washington Capital Monuments Bicycle Tour. C.Capital City Bike Tour in Washington, D.C. D.Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour. 2.What will you do on the Capital City Bike Tour? A.Meet famous people. B.Go to a national park. C.Visit well-known museums. D.Enjoy interesting stories.,3.Which of the following does the bicycle tour at night provide? A.City maps. B.Cameras. C.Meals. D.Safety lights. 答案 [语篇解读] 本文的题材为旅游类。文章为那些自行车爱好者介绍了四个骑自行车探索美国 首都华盛顿的项目。 1.A 细节理解题。根据第一个项目中的Reserve your spot before availability可知,第一个游玩 项目需要预订,所以答案为A项。其他三个项目都没有提及需要预订。 2.D 细节理解题。根据第三个游玩项目中的第二句话(知识渊博的导游会给你讲关于总统、 国会、纪念碑和公园的最有趣的故事,让你开心。)可知,在这个游玩项目中你会享受到有趣 的故事,所以答案为D项。 3.D 细节理解题。根据文章最后一段的最后一句话(所有的骑手都配备了反光背心和安全 灯。)可知答案为D项。 重点词汇 reserve vt.预订;预约 unique adj.独特的;独一无二的 词汇积累 blossom n.花朵 vi.开花 minimum adj. 最小的,Passage 3(2018课标全国Ⅱ,A)词数:230 Summer Activities Students should read the list with their parents/carers, and select two activities they would like to do. Forms will be available in school and online for them to indicate their choices and return to school. Before choices are finalised, parents/carers will be asked to sign to confirm their child􀆳s choices.,1.Which activity will you choose if you want to go camping? A.OUT. B.WBP. C.CRF. D.POT. 2.What will the students do on Tuesday with Mrs. Wilson? A.Travel to London. B.See a parade and fireworks. C.Tour central Paris. D.Visit the WWⅠ battlefields. 3.How long does Potty about Potter last? A.Two days. B.Four days. C.Five days. D.One week. 答案 [语篇解读] 本文是一篇应用文,介绍了四项供学生选择的暑期活动。 1.A 细节理解题。题干句意:如果你想去野营,你将选择哪项活动?根据camping一词直接定 位表格中第一项活动OUT。根据OUT中第二句(在达特穆尔你可以参加从划独木舟到野营的 很多活动。)可知A项正确。,2.D 细节理解题。题干句意:在周二,学生们将和Wilson女士在一起做什么?根据Mrs. Wilson 直接定位表格中第二项活动WBP。根据WBP中第一、二句(星期一,我们去伦敦旅行。在伦 敦待一晚上后,第二天我们去法国北部参观一战战场。)可知D项正确。 3.A 细节理解题。题干句意:Potty about Potter持续多长时间?由Potty about Potter直接定位表 格中第四项活动POT。根据POT中第一句中关键信息stay overnight可知该项活动持续两天的 时间,故选择A项。 Passage 4(2017课标全国Ⅲ,A)词数:236 San Francisco Fire Engine Tours San Francisco Winery Tour Running:February 1st through April 30th This delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF. Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to of-,fer.(Included in ticket price) Departing from the Cannery:Tour times upon request Duration(时长):2 hours Price:$90 Back to the Fifties Tour Running:August 16th through August 31st This tour transports you back in time to one of San Francisco􀆳s most fantastic periods, the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream. Departing from the Cannery:5:00 pm and 7:30 pm Duration:2 hours Price:$90 Spooky Halloween Tour Running:October 10th through October 31st Join us for a ride through the historical Presidio district. Authentic fire gear(服装)is provided for,your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco. Departing from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pm Duration:1 hour and 30 minutes Price:Available upon request Holiday Lights Tour Running:December 6th through December 23rd This attractive tour takes you to some of San Francisco􀆳s most cheerful holiday scenes. Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit. Departing from the Cannery:7:00 pm and 9:00 pm Duration:1 hour and 30 minutes Advance reservations required. 1.Which of the tours is available in March? A.San Francisco Winery Tour. B.Back to the Fifties Tour. C.Spooky Halloween Tour. D.Holiday Lights Tour.,2.What can tourists do on Back to the Fifties Tour? A.Go to Treasure Island. B.Enjoy the holiday scenes. C.Have free ice cream. D.Visit the Presidio district. 3.What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour? A.Take some drinks. B.Set off early in the morning. C.Wear warm clothes. D.Make reservations in advance. 答案 [语篇解读] 本文介绍了旧金山消防车之旅,包括旧金山金银岛品酒游,50年代风情游、穿行 Presidio区的万圣节主题游和观赏节日彩灯游。短文除提供了上述四项城市观光游览活动的 起止日期以外,还提供了每项观光活动的主要内容、出发时间、时长和价格等信息。 1.A 细节理解题。根据短文中对这四项活动的运行时间的介绍可知,第一项活动的时间是 February 1st through April 30th,即从2月1日到4月30日,所以答案为A项。,2.C 细节理解题。根据第二项活动中的 “as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream”可知,参加这项游玩活动你可以品尝到免费的冰激凌,所以答案为C项。 3.D 细节理解题。根据最后一项活动中的最后一句话 “Advance reservations required.”可 知,参加这项游玩活动需要提前预订,所以答案为D项。 高级语块 1.transport sb. back to 把某人带回到(另一地点或时间) 2.thrilling adj. 惊险的;刺 激的 3.reservation n. 预订;预约 Passage 5(2017课标全国Ⅰ,A) 词数:225 Pacific Science Center Guide ◆Visit Pacific Science Center􀆳s Store Don􀆳t forget to stop by Pacific Science Center􀆳s Store while you are here to pick up a wonderful science activity or souvenir to remember your visit. The store is located(位于)upstairs in Building 3 right next to the Laser Dome. ◆Hungry? Our exhibits will feed your mind, but what about your body?Our café offers a complete menu of,lunch and snack options, in addition to seasonal specials. The café is located upstairs in Building 1 and is open daily until one hour before Pacific Science Center closes. ◆Rental Information Lockers are available to store any belongings during your visit. The lockers are located in Building 1 near the Information Desk and in Building 3. Pushchairs and wheelchairs are available to rent at the Information Desk and Denny Way entrance. ID required. ◆Support Pacific Science Center Since 1962, Pacific Science Center has been inspiring a passion(热情)for discovery and lifelong learning in science, math and technology. Today, Pacific Science Center serves more than 1.3 mil- lion people a year and brings inquiry-based science education to classrooms and community events all over Washington State. It􀆳s an amazing accomplishment and one we cannot achieve without generous support from individuals, corporations, and other social organizations. Visit pacific- sciencecenter.org to find various ways you can support Pacific Science Center.,1.Where can you buy a souvenir at Pacific Science Center? A.In Building 1. B.In Building 3. C.At the Laser Dome. D.At the Denny Way entrance. 2.What does Pacific Science Center do for schools? A.Train science teachers. B.Distribute science books. C.Inspire scientific research. D.Take science to the classroom. 3.What is the purpose of the last part of the text? A.To encourage donations. B.To advertise coming events. C.To introduce special exhibits. D.To tell about the Center􀆳s history.,答案 [语篇解读] 本文为应用文。文中介绍了太平洋科学中心的几个功能区,包括纪念品商店、 咖啡厅和租用储物柜及轮椅的场所,并介绍了该中心的贡献,鼓励人们为其捐款。 1.B 细节理解题。根据第一段中的“The store is located upstairs in Building 3 right next to the Laser Dome.”可知,在3号楼可以买到纪念品,故答案为B项。C项为干扰项,考生如果没有注 意到“right next to.”会误选C项。 2.D 细节理解题。文章最后一段提及太平洋科学中心在多个方面的贡献,故本题的答案在最 后一段;根据最后一段中的“Today, Pacific Science Center.and brings inquiry-based science e- ducation to classrooms and.(当今,太平洋科学中心……并把探索式的科学教育带入课堂)”可 知答案为D项。本题C选项的干扰性较大,因为“鼓励科学研究”并非针对学校而言,故不是 正确答案。 3.A 推理判断题。最后一段中的“.one we cannot achieve without generous support from.” 强调了社会捐助的重要性,最后一句号召读者通过访问该中心的网站了解捐助形式,由此可知 本文最后一部分的写作目的是鼓励人们为太平洋科学中心捐款,故答案为A项。 高级语块 1.accomplishment n.成就;成绩 2.generous adj.慷慨的;大方的 3.corporation n.公 司;法人 4.individual n.个人;个体,长难句 It􀆳s an amazing accomplishment and one we cannot achieve without generous support from individuals, corporations, and other social organizations.这是一个了不起的成就,一个没有 来自个人、公司和其他社会组织的慷慨支持我们就不可能取得的成就。 one指代前面的accomplishment,后面是定语从句,修饰先行词one。 Passage 6(2017课标全国Ⅱ,A)词数:287 In the coming months, we are bringing together artists from all over the globe, to enjoy speaking Shakespeare􀆳s plays in their own language, in our Globe, within the architecture Shakespeare wrote for. Please come and join us. National Theatre of China Beijing|Chinese This great occasion(盛会)will be the National Theatre of China􀆳s first visit to the UK. The compa- ny􀆳s productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shake- speare􀆳s Richard Ⅲ will be directed by the National􀆳s Associate Director, Wang Xiaoying. Date & Time:Saturday 28 April, 2.30pm & Sunday 29 April, 1.30pm & 6.30pm Marjanishvili Theatre Tbilisi|Georgian,One of the most famous theatres in Georgia, the Marjanishvili, founded in 1928, appears regularly at theatre festivals all over the world. This new production of As You Like It is helmed(指导)by the company􀆳s Artistic Director Levan Tsuladze. Date & Time:Friday 18 May, 2.30pm & Saturday 19 May, 7.30pm Deafinitely Theatre London|British Sign Language(BSL) By translating the rich and humourous text of Love􀆳s Labour􀆳s Lost into the physical language of BSL, Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeare􀆳s comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience. Date & Time:Tuesday 22 May, 2.30pm & Wednesday 23 May, 7.30pm Habima National Theatre Tel Aviv|Hebrew The Habima is the centre of Hebrew-language theatre worldwide. Founded in Moscow after the 19 05 revolution, the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s. Since 1958, they have been recognised as the national theatre of Israel. This production of Shakespeare􀆳s The Merchant of Venice marks their first visit to the UK. Date & Time:Monday 28 May, 7.30pm & Tuesday 29 May, 7.30pm,1.Which play will be performed by the National Theatre of China? A.Richard Ⅲ. B.Love􀆳s Labour􀆳s Lost. C.As You Like It. D.The Merchant of Venice. 2.What is special about Deafinitely Theatre? A.It has two groups of actors. B.It is the leading theatre in London. C.It performs plays in BSL. D.It is good at producing comedies. 3.When can you see a play in Hebrew? A.On Saturday 28 April. B.On Sunday 29 April. C.On Tuesday 22 May. D.On Tuesday 29 May. 答案 [语篇解读] 本文是一篇应用文。文章信息涉及英国即将举办的莎士比亚戏剧展演活动的剧 目安排、剧团简介、演出使用的语言和演出时间等。,1.A 细节理解题。根据题干内容可定位以 National Theatre of China为标题的一节内容,由 “This production of Shakespeare􀆳s Richard Ⅲ will be directed by.”可知,中国国家剧院将会 演出莎士比亚的Richard Ⅲ,所以从标题和本小节内容判断答案为A项。 2.C 细节理解题。以Deafinitely Theatre为标题的一节内容在介绍使用的语言时提到British Sign Language(BSL),即“英国手语”,此外还提到演出的目的是“在聋人和听力正常的人之 间搭建起桥梁”,该剧院的名字中含有deaf一词,由此可知该剧院能够使用手语进行演出,这是 这家剧院和其他剧院的不同之处,也就是它的特别之处,所以答案为C项。 3.D 细节理解题。根据文章最后一部分第一句话 “The Habima is the centre of Hebrew-lan- guage theatre worldwide.”可知,这家剧院用希伯来语演出。再结合Date & Time中的Tuesday 2 9 May可知,观众可以在这一天看到希伯来语的戏剧演出,所以答案为D项。 Passage 7(2016课标全国Ⅲ,A)词数:178 Music Opera at Music Hall:1243 Elm Street. The season runs June through August, with additional per-,formances in March and September. The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts. Phone:241-2742. http://www.cityopera.com. Chamber Orchestra:The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from March through June. Call 723-1182 for more information. http://www.chamberorch. com. Symphony Orchestra:At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 381-3300. Regular season runs September through May at Music Hall and in summer at Riverbend. http://www.symphony. org/home.asp. College Conservatory of Music(CCM):Performances are on the main campus(校园)of the universi- ty, usually at Patricia Cobbett Theater. CCM organizes a variety of events, including performances by the well-known LaSalle Quartet, CCM􀆳s Philharmonic Orchestra, and various groups of musi- cians presenting Baroque through modern music. Students with I.D. cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 556-4183. http://www.ccm.uc.edu/events/calendar.,Riverbend Music Theater:6295 Kellogg Ave. Large outdoor theater with the closest seats under cover(price difference). Big name shows all summer long!Phone:232-6220. http://www.riverbend- music.com. 1.Which number should you call if you want to see an opera? A.241-2742. B.723-1182. C.381-3300. D.232-6220. 2.When can you go to a concert by Chamber Orchestra? A.February. B.May. C.August. D.November. 3.Where can students go for free performances with their I.D. cards? A.Music Hall. B.Memorial Hall. C.Patricia Cobbett Theater. D.Riverbend Music Theater.,4.How is Riverbend Music Theater different from the other places? A.It has seats in the open air. B.It gives shows all year round. C.It offers membership discounts. D.It presents famous musical works. 答案 [语篇解读] 本文为应用文,属于广告类。文章介绍了几个不同的音乐表演活动的特点和时 间。 1.A 细节理解题。根据文章第一段中的Opera和电话号码可知答案为A。 2.B 细节理解题。根据第二段中的which offers several concerts from March through June可知 五月符合题意。 3.C 细节理解题。根据第四段中的前两句和Students with I.D.cards can attend the events for free.可知选C。 4.A 细节理解题。根据最后一段中的Large outdoor theater with the closest seats under cover可 知这个剧场有户外的座位。,高级语块 1.a variety of 各种各样的 2.for free 免费地 长难句 The season runs June through August, with additional performances in March and September.表演季从六月到八月,在三月和九月还有加演。 本句为简单句,主干为:The season runs June through August。介词短语with additional perfor- mances in March and September作状语。 Passage 8(2016课标全国Ⅱ,A) 词数:259 What􀆳s On? Electric Underground 7.30pm—1.00am Free at the Cyclops Theatre Do you know who􀆳s playing in your area?We􀆳re bringing you an exciting evening of live rock and pop music from the best local bands.Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract(合同)?If so,come early to the talk at 7.30pm by Jules Skye, a successful record producer.He􀆳s going to talk about how you can find the right person to produce your music.,Gee Whizz 8.30pm—10.30pm Comedy at Kaleidoscope Come and see Gee Whizz perform.He􀆳s the funniest stand-up comedian on the comedy scene.This joyful show will please everyone,from the youngest to the oldest.Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7.00pm for drinks and snacks(快餐). Simon􀆳s Workshop 5.00pm—7.30pm Wednesdays at Victoria Stage This is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy.The workshop looks at ev- ery kind of comedy,and practices many different ways of making people laugh.Simon is a comedi- an and actor who has 10 years􀆳 experience of teaching comedy.His workshops are exciting and fun.An evening with Simon will give you the confidence to be funny. Charlotte Stone 8.00pm—11.00pm Pizza World Fine food with beautiful jazz music;this is a great evening out.Charlotte Stone will perform songs,from her new best-selling CD,with James Pickering on the piano.The menu is Italian,with excellent meat and fresh fish,pizzas and pasta(面食).Book early to get a table.Our bar is open all day,and serves cocktails,coffee,beer,and white wine. 1.Who can help you if you want to have your music produced? A.Jules Skye. B.Gee Whizz. C.Charlotte Stone. D.James Pickering. 2.At which place can people of different ages enjoy a good laugh? A.The Cyclops Theatre. B.Kaleidoscope. C.Victoria Stage. D.Pizza World. 3.What do we know about Simon􀆳s Workshop? A.It requires membership status. B.It lasts three hours each time. C.It is run by a comedy club. D.It is held every Wednesday.,4.When will Charlotte Stone perform her songs? A.5.00pm—7.30pm. B.7.30pm—1.00am. C.8.00pm—11.00pm. D.8.30pm—10.30pm. 答案 [语篇解读] 本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个地方的演出的具体时间以及内容等。 1.A 细节理解题。根据文章Electric Underground部分的最后一句He􀆳s going to talk about how you can find the right person to produce your music.可知选A项。 2.B 细节理解题。根据文章Gee Whizz部分的第四句可知,Gee Whizz真的知道怎么让你发 笑,再联系from the youngest to the oldest可判断为不同年龄的人,因此选B项。 3.D 细节理解题。根据文章Simon􀆳s Workshop部分的Wednesdays at Victoria Stage可判断 Simon􀆳s Workshop的演出为每周三。 4.C 细节理解题。根据文章Charlotte Stone部分的8.00 pm—11.00 pm以及Charlotte Stone will perform songs可判断8.00 pm—11.00 pm是她的演出时间,故选C项。,Passage 9(2016课标全国Ⅰ,B) 词数:292 Grandparents Answer a Call As a third-generation native of Brownsville, Texas, Mildred Garza never planned to move away. Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio to help with their children, she politely refused. Only after a year of friendly discussion did Ms. Garza finally say yes. That was four years ago. Today all three generations regard the move as a success, giving them a closer rela- tionship than they would have had in separate cities. No statistics show the number of grandparents like Garza who are moving closer to adult children and grandchildren. Yet there is evidence suggesting that the trend is growing. Even President Obama􀆳s mother-in-law, Marian Robinson, has agreed to leave Chicago and move into the White House to help care for her granddaughters. According to a study by grandparents.com, 83 percent of the people said Mrs. Robinson􀆳s decision will influence grandparents in the American family. Two-thirds believe more families will follow the example of Obama􀆳s family. “In the 1960s we were all a little wild and couldn􀆳t get away from home far enough or fast e- nough to prove we could do it on our own,”says Christine Crosby, publisher of Grand, a maga-,zine for grandparents. “We now realize how important family is and how important it is to be near them, especially when you􀆳re raising children.” Moving is not for everyone. Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices, but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead. Having your grandchildren far away is hard, especially knowing your adult child is struggling, but giving up the life you know may be harder. 1.Why was Garza􀆳s move a success? A.It strengthened her family ties. B.It improved her living conditions. C.It enabled her to make more friends. D.It helped her know more new places. 2.What was the reaction of the public to Mrs. Robinson􀆳s decision? A.17% expressed their support for it. B.Few people responded sympathetically.,C.83% believed it had a bad influence. D.The majority thought it was a trend. 3.What did Crosby say about people in the 1960s? A.They were unsure of themselves. B.They were eager to raise more children. C.They wanted to live away from their parents. D.They had little respect for their grandparents. 4.What does the author suggest the grandparents do in the last paragraph? A.Make decisions in the best interests of their own. B.Ask their children to pay more visits to them. C.Sacrifice for their struggling children. D.Get to know themselves better.,答案 [语篇解读] 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了老人搬家和子孙辈一起居住的一种新趋 势,并且作者在叙述的同时表达了自己的观点。 1.A 细节理解题。根据文章第一段最后一句中的giving them a closer relationship可知选择A 项。B、C、D三项均为文中未提及的内容。 2.D 推理判断题。根据文章第二段第四句可知,83%的人们说Robinson夫人的决定将会影响 美国家庭的祖父母们,由此可判断这些人认为这是一个趋势,故选D项,注意C项错在bad,文中 未提及是坏的影响。 3.C 细节理解题。根据文章第三段第一句可知,在20世纪60年代,我们有点野,总想离家更远 更快来证明自己可以独立,由此可判断选择C项。A项,根据他们想离家来证明自己可判断是 非常自信的,因此可排除。B项和原文不符。D项,文中未提到对祖父母不尊敬的内容。 4.A 推理判断题。根据文章最后一段第二句Almost every.it is wiser to say no.和最后一 句.especially knowing your adult child is struggling.可判断选A项。,长难句 Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices,but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead.几乎每个(外)祖父 (母)都想和他的或她的(外)孙子(女)们住在一起并愿意做出牺牲,可是有时拒绝而代之以经常 看望会更明智。 本句为并列句,其中Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices中的并列连词and表示顺承,后面的but连接并列分句,表示转折。it为 形式主语,不定式短语to say no and visit frequently instead为真正的主语。 Passage 10(2015课标Ⅱ,D)词数:274 Choose Your One-Day Tours! Tour A—Bath & Stonehenge including entrance fees to the ancient Roman bathrooms and Stone- henge—£37 until 26 March and £39 thereafter. Visit the city with over 2,000 years of history and Bath Abbey, the Royal Crescent and the Cos- tume Museum. Stonehenge is one of the world􀆳s most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years. Tour B—Oxford & Stratford including entrance fees to the University St Mary􀆳s Church Tower and Anne Hathaway􀆳s house—£32 until 12 March and £36 thereafter.,Oxford:Includes a guided tour of England􀆳s oldest university city and colleges.Look over the “city of dreaming spires(尖顶)”from St Mary􀆳s Church Tower.Stratford:Includes a guided tour exploring much of the Shakespeare wonder. Tour C—Windsor Castle & Hampton Court including entrance fees to Hampton Court Palace— £34 until 11 March and £37 thereafter. Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court,Henry VIII􀆳s favourite palace.Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not included).With 500 years of history,Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen.Now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction.Visit the palace and its various historic gardens,which include the famous maze(迷宫)where it is easy to get lost! Tour D—Cambridge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great—£33 until 18 March and £37 thereafter. Includes a guided tour of Cambridge, the famous university town, and the gardens of the 18th cen- tury.,1.Which tour will you choose if you want to see England􀆳s oldest university city? A.Tour A. B.Tour B. C.Tour C. D.Tour D. 2.Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March? A.Windsor Castle & Hampton Court. B.Oxford & Stratford. C.Bath & Stonehenge. D.Cambridge. 3.Why is Hampton Court a major tourist attraction? A.It used to be the home of royal families. B.It used to be a well-known maze. C.It is the oldest palace in Britain. D.It is a world-famous castle.,答案 [语篇解读] 本文主要介绍了几则“一日游”的广告。 1.B 细节理解题。根据Tour B中的“Oxford:Includes a guided tour of England􀆳s oldest univer- sity city and colleges.”可知。 2.D 细节理解题。根据广告中提到的收费标准可知选D。 3.A 细节理解题。根据Tour C中的“Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen”可知答
展开阅读全文
  语墨文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
0条评论

还可以输入200字符

暂无评论,赶快抢占沙发吧。

关于本文
本文标题:2019版高考英语一轮复习(课标3卷B版)课件:专题九 细节理解.ppt
链接地址:http://www.wenku38.com/p-57969.html

                                            站长QQ:1002732220      手机号:18710392703    


                                                          copyright@ 2008-2020 语墨网站版权所有

                                                             经营许可证编号:蜀ICP备18034126号

网站客服微信
收起
展开