• / 115
  • 下载费用:8 金币  

2019版高考英语一轮复习(课标3卷B版)课件:专题十三 观点态度.ppt

关 键 词:
2019 高考 英语 一轮 复习 课标 课件 专题 十三 观点 态度
资源描述:
Passage 1(2018课标全国Ⅰ,D)词数:408 We may think we're a culture that gets rid of our worn technology at the first sight of something shiny and new, but a new study shows that we keep using our old devices(装置) well after they go out of style. That's bad news for the environment—and our wallets—as these outdated devices consume much more energy than the newer ones that do the same things. To figure out how much power these devices are using, Callie Babbitt and her colleagues at the Rochester Institute of Technology in New York tracked the environmental costs for each product throughout its life—from when its minerals are mined to when we stop using the device. This method provided a readout for how home energy use has evolved since the early 1990s. Devices were grouped by generation. Desktop computers, basic mobile phones, and box-set TVs defined 19,五年高考,A组 统一命题·课标卷题组,92. Digital cameras arrived on the scene in 1997. And MP3 players, smartphones, and LCD TVs entered homes in 2002, before tablets and e-readers showed up in 2007. As we accumulated more devices, however, we didn't throw out our old ones. “The living-room television is replaced and gets planted in the kids' room, and suddenly one day, you have a TV in every room of the house,”said one researcher. The average number of electronic devices rose from four per household in 1992 to 13 in 2007. We're not just keeping these old devices—we con- tinue to use them. According to the analysis of Babbitt's team, old desktop monitors and box TVs with cathode ray tubes are the worst devices with their energy consumption and contribution to greenhouse gas emissions(排放) more than doubling during the 1992 to 2007 window. So what's the solution(解决方案)?The team's data only went up to 2007, but the researchers also explored what would happen if consumers replaced old products with new electronics that serve more than one function, such as a tablet for word processing and TV viewing. They found that more on-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop computers could cut energy consumption by 44%.,1.What does the author think of new devices? A.They are environment-friendly. B.They are no better than the old. C.They cost more to use at home. D.They go out of style quickly. 2.Why did Babbitt's team conduct the research? A.To reduce the cost of minerals. B.To test the life cycle of a product. C.To update consumers on new technology. D.To find out electricity consumption of the devices. 3.Which of the following uses the least energy? A.The box-set TV. B.The tablet. C.The LCD TV. D.The desktop computer.,4.What does the text suggest people do about old electronic devices? A.Stop using them. B.Take them apart. C.Upgrade them. D.Recycle them. 答案 [语篇解读] 我们也许认为当新的科技产品出现时,人们会将已经落后、过时的东西抛弃,但 研究发现事实并非如此。陈旧的产品仍然被使用着,但是使用起来消耗的能源多、污染大,的 确应该及时淘汰。 1.A 观点态度题。本题题干意为:作者认为新装置怎么样?根据第一段最后一句可知,继续使 用过时的装置对环境和我们的钱包都不是好消息,因为它们与新装置相比,做相同的事情会消 耗更多的能源。由此可判断,作者认为新装置有利于环保。 2.D 细节理解题。本题题干意为:为什么Babbitt的团队要进行这项研究?根据第二段第一句 可知,为了弄清楚这些设备消耗多少电量,Babbitt和同事们持续跟踪每个产品在其使用周期内 的环境成本。D项意为“为了查清这些装置耗费的电量。”,与文章内容一致。,3.B 细节理解题。本题题干意为:以下哪种装置耗能最少?根据第一段可知新装置耗费的能 量较少,而第二段则指出与其他几种装置相比,tablets(平板电脑)出现的时间最晚,为最新的科 技产品,而且最后一段指出,tablets具有多种功能,比电视和台式电脑消耗的能量少,故B项正 确。 4.A 推理判断题。本题题干意为:文章建议人们如何处理陈旧的电子设备?最后一段讲到了 解决方案,本段指出,研究人员探索了消费者用有多种功能的电子产品替换陈旧产品后的结 果。由最后一句可知,用平板电脑代替电视和台式电脑来收看娱乐节目,会减少44%的能源消 耗。由此可知文章建议人们不要再使用陈旧的电子设备,故A项正确。 难句分析 原句:We may think we're a culture that gets rid of our worn technology at the first sight of some- thing shiny and new, but a new study shows that we keep using our old devices well after they go out of style. 分析:but连接两个并列的分句,在but前的分句中,think后为宾语从句,在该宾语从句中that引导 定语从句,修饰先行词culture;在but后的分句中, that引导的宾语从句作shows的宾语,after引导 时间状语从句。,译文:我们也许认为,在我们的文化中,一看到闪光的新东西,就会淘汰陈旧的科技。但是一项 新研究表明,在陈旧装置早就过时之后,我们仍在继续使用它们。 重点词汇 shiny adj. 闪光的;有光泽的 evolve v. 逐渐发展 define v. 给……下定义;界定 accumulate v. 积聚;积累 cathode ray tube 阴极射线管 consumption n. 消费;消耗 Passage 2(2017课标全国Ⅲ,C)词数:291 After years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Four- teen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves. Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around. The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populations—major,food sources(来源)for the wolf—grew rapidly. These animals consumed large amounts of vegeta- tion(植被),which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the park's red foxes, and completely drove away the park's beavers. As early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellow- stone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems. Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets. The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves. The U.S. Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone. Today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.,1.What is the text mainly about? A.Wildlife research in the United States. B.Plant diversity in the Yellowstone area. C.The conflict between farmers and gray wolves. D.The reintroduction of wolves to Yellowstone Park. 2.What does the underlined word“displaced”in paragraph 2 mean? A.Tested. B.Separated. C.Forced out. D.Tracked down. 3.What did the disappearance of gray wolves bring about? A.Damage to local ecology. B.A decline in the park's income. C.Preservation of vegetation. D.An increase in the variety of animals. 4.What is the author's attitude towards the Yellowstone wolf project? A.Doubtful. B.Positive. C.Disapproving. D.Uncaring.,答案 [语篇解读] 本文讲述了经过多年激烈的争论,美国政府终于从加拿大重新把14匹灰狼引入 黄石国家公园,以恢复当地的生态平衡。 1.D 主旨大意题。全篇自始至终谈论的就是重新把灰狼引入美国黄石国家公园,故正确选项 应为D。 2.C 词义猜测题。短文第二段描述灰狼曾经在黄石地区和美国大陆的大部分地区生活,由于 人类的发展,到20世纪20年代,灰狼几乎在黄石地区消失了。由此可以判断肯定是人类的发展 “逼走”了灰狼,迫使灰狼迁徙到加拿大的森林地区。故正确选项为C。 3.A 推理判断题。根据第三段可知灰狼的消失产生了许多出乎意料的结果。作为灰狼食物 来源的其他动物繁衍过快,导致当地植被被过度消耗,公园的植物多样性遭到破坏;没有了天敌 灰狼,当地的郊狼迅速繁衍,而郊狼杀死了公园大部分的红狐,也让河狸丧失了栖息之地。因此 考生可以判断黄石国家公园的生态系统遭到破坏,故最佳选项为A。 4.B 观点态度题。从短文中最后一段最后一句中的a valuable experiment可以推断出作者的 态度是积极的,因此B项正确。 高级语块 1.consume v.消耗;吃 2.oppose v.反对 3.reintroduce v.重新引入,Passage 3(2015课标全国Ⅱ,C)词数:269 More students than ever before are taking a gap year(间隔年)before going to university.It used to be called the“year off”between school and university.The gap-year phenomenon originated(起 源)with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year. This year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service(UCAS). That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.Tony Higgins from U- CAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with,and complete,their chosen course.Stu- dents who take a gap year are often more mature and responsible,”he said.,But not everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students(NUS),ar- gued that the increase is evidence of student hardship—young people are being forced into earning money before finishing their education.“New students are now aware that they are likely to leave university up to £15,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of stu- dents are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation peri- ods,”he said. 1.What do we learn about the gap year from the text? A.It is flexible in length. B.It is a time for relaxation. C.It is increasingly popular. D.It is required by universities. 2.According to Tony Higgins,students taking a gap year . A.are better prepared for college studies,B.know a lot more about their future jobs C.are more likely to leave university in debt D.have a better chance to enter top universities 3.How does Owain James feel about the gap-year phenomenon? A.He's puzzled. B.He's worried. C.He's surprised. D.He's annoyed. 4.What would most students do on their vacation according to NUS statistics? A.Attend additional courses. B.Make plans for the new term. C.Earn money for their education. D.Prepare for their graduate studies. 答案 [语篇解读] 本文介绍了越来越多的学生在被大学录取后,不直接去上大学,而是在间隔年期 间赚取上大学的费用的现象。,1.C 推理判断题。根据文章第一段第一句话和第三段第一句话可知,越来越多的学生在被大 学录取后,不直接去上大学,而是选择经历一个间隔年。故选C。 2.A 推理判断题。根据第三段可知,Tony Higgins认为学生经历间隔年可以为未来的大学教 育做充分的准备,使他们变得更成熟和更有责任感。故选A。 3.B 观点态度题。在第四段中出现了evidence of student hardship,being forced into earning money,are forced to work等体现Owain James观点倾向的词语。由此可判断他对间隔年这一现 象表示担忧。 4.C 细节理解题。根据文章最后一段可知绝大部分学生在假期通过打工挣学费。故选C。 长难句 The gap-year phenomenon originated with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.间隔年现象起源于 给牛津大学和剑桥大学的申请者留下的几个月,从十一月的入学考试到下一学年开学之间。 本句主干是:The gap-year phenomenon originated with the months,left over.academic year作后 置定语。,B组 自主命题·省(区、市)卷题组 Passage 1(2018天津,B)词数:420 When I was 17, I read a magazine article about a museum called the McNay, once the home of a watercolorist named Marian McNay. She had requested the community to turn it into a museum upon her death. On a sunny Saturday, Sally and I drove over to the museum. She asked, “Do you have the address?”“No, but I'll recognize it, there was a picture in the magazine.” “Oh, stop. There it is!” The museum was free. We entered, excited. A group of people sitting in the hall stopped talking and stared at us. “May I help you?”a man asked.“No,”I said.“We're fine.”Tour guides got on my nerves. What if they talked a long time about a painting you weren't that interested in?Sally had gone up- stairs. The people in the hall seemed very nosy(爱窥探的), keeping their eyes on me with curiosi- ty. What was their problem?I saw some nice sculptures in one room. Suddenly I sensed a man standing behind me.“Where do you think you are?”he asked. I turned sharply.“The McNay Art Museum!”He smiled, shaking his head.“Sorry, the McNay is on New Braunfels Street.”,“What's this place?”I asked, still confused.“Well, it's our home.”My heart jolted(震颤). I raced to the staircase and called out,“Sally!Come down immediately!” “There's some really good stuff(艺术作品)up there.”She stepped down, looking confused. I pushed her toward the front door, waving at the family, saying,“Sorry, please forgive us, you have a really nice place.”Outside, when I told Sally what happened, she covered her mouth, laughing. She couldn't believe how long they let us look around without saying anything. The real McNay was splendid, but we felt nervous the whole time we were there. Van Gogh, Pi- casso. This time, we stayed together, in case anything else unusual happened. Thirty years later, a woman approached me in a public place. “Excuse me, did you ever enter a residence, long ago, thinking it was the McNay Museum?” “Yes. But how do you know?We never told anyone.” “That was my home. I was a teenager sitting in the hall. Before you came over, I never realized what a beautiful place I lived in. I never felt lucky before. You thought it was a museum. My feel- ings about my home changed after that. I've always wanted to thank you.”,1.What do we know about Marian McNay? A.She was a painter. B.She was a community leader. C.She was a museum director. D.She was a journalist. 2.Why did the author refuse the help from the man in the house? A.She disliked people who were nosy. B.She felt nervous when talking to strangers. C.She knew more about art than the man. D.She mistook him for a tour guide. 3.How did the author feel about being stared at by the people in the hall? A.Puzzled. B.Concerned. C.Frightened. D.Delighted.,4.Why did the author describe the real McNay museum in just a few words? A.The real museum lacked enough artwork to interest her. B.She was too upset to spend much time at the real museum. C.The McNay was disappointing compared with the house. D.The event happening in the house was more significant. 5.What could we learn from the last paragraph? A.People should have good taste to enjoy life. B.People should spend more time with their family. C.People tend to be blind to the beauty around them. D.People tend to educate teenagers at a museum. 答案 [语篇解读] 本文为记叙文。30年前,作者和朋友去参观一家博物馆,由于不知道具体地址误 入别人的家,主人对她们的到来感到很困惑,而作者对主人的表现也感到很困惑……。30年后, 作者与房主的女儿偶遇,得知自己曾经的误入使她意识到人们不该对身边的美视而不见。,1.A 细节理解题。本题题干意为:对于Marian McNay我们了解什么?根据第一段中“once the home of a watercolorist named Marian McNay(曾经是一个名叫Marian McNay的水彩画画家的 家)”可知Marian McNay是一名画家,故答案为A项。 2.D 细节理解题。本题题干意为:作者为什么拒绝房子里的男人的帮助?根据第四段中 “Tour guides got on my nerves.(导游总会使我感到心烦)”可知,作者当时之所以拒绝其帮助 是因为她误认为那个男人是导游,故答案为D项。A:她不喜欢爱窥探的人;B:当与陌生人讲话 时她会感到紧张;C:她比那个男人对艺术了解得更多。 3.A 观点态度题。本题题干意为:在被大厅中的人们盯着看时,作者感觉怎么样?根据第四段 中作者心里想的话“What was their problem?”可知,作者当时感到很困惑(Puzzled),故答案为 A项。B:担心的;C:害怕的;D:高兴的。 4.D 推理判断题。本题题干意为:为什么作者只用了一点儿文字描述真正的McNay博物馆? 根据倒数第四段中的内容可推知:作者误入别人家这件事使她在参观真正的McNay博物馆时 一直感到很紧张,担心再出现什么意外。由此可知在那个房子里发生的事更重要,故答案为D 项。A:真正的博物馆没有足够的艺术作品使她感兴趣;B:她感到非常不安而不能在那家真正 的博物馆中待很长时间;C:与那个房子相比,McNay博物馆令人失望。,5.C 推理判断题。本题题干意为:从最后一段我们能得知什么?根据最后一段中的I never re- alized what a beautiful place I lived in. I never felt lucky before.可知:人们往往会对身边的美视 而不见,故答案为C项。 难句分析 原句:What if they talked a long time about a painting you weren't that interested in? 分析:本句使用了表示省略的常用句型“What if.?”。此外you weren't that interested in 为省略关系词的定语从句,修饰先行词a painting。 译文:如果他们对于一幅你不那么感兴趣的画谈很长时间怎么办呢? 重点词汇 curiosity n.好奇 sculpture n.雕塑 splendid adj.绝好的 词汇积累 get on one's nerves烦扰某人 in case以防 Passage 2(2016四川,C) 词数:313 In the depths of the French Guianese rainforest, there still remain unusual groups of indigenous(土 著的)people. Surprisingly, these people live largely by their own laws and their own social cus- toms. And yet, people in this area are in fact French citizens because it has been a colony(殖民地),of the French Republic since 1946. In theory, they should live by the French law. However, their remote locations mean that the French law is often ignored or unknown, thus making them into an interesting area of“lawlessness”in the world. The lives of these people have finally been recorded thanks to the efforts of a Frenchman from Paris called Gin. Gin spent five months in early 2015 exploring the most remote corners of this area, which sits on the edge of the Amazon rainforest, with half its population of only 250,000 liv- ing in its capital, Cayenne. “I have a special love for the French Guianese people. I have worked there on and off for almost ten years,”says Gin.“I've been able to keep firm friendships with them. Thus I have been al- lowed to gain access to their living environment. I don't see it as a lawless land. But rather I see it as an area of freedom.” “I wanted to show the audience a photographic record touching upon the uncivilized life,”con- tinues Gin.“I prefer to work in black and white, which allows me to show different specific worlds more clearly.”,His black-and-white pictures present a world almost lost in time. These pictures show people seem- ingly pushed into a world that they were unprepared for. These local citizens now have to balance their traditional self-supporting hunting lifestyle with the lifestyle offered by the modern French Republic, which brings with it not only necessary state welfare, but also alcoholism, betrayal and even suicide. 1.Why does the author feel surprised about the indigenous people in French Guiana? A.They seldom follow the French law. B.They often ignore the Guianese law. C.They are separated from the modern world. D.They are both Guianese and French citizens. 2.Gin introduces the special world of the indigenous Guianese as . A.a tour guide B.a geographer C.a film director D.a photographer,3.What is Gin's attitude towards the lives of the indigenous Guianese? A.Cautious. B.Doubtful. C.Uninterested. D.Appreciative. 4.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to? A.The modern French lifestyle. B.The self-supporting hunting. C.The uncivilized world. D.The French Republic. 答案 [语篇解读] 本文是一篇记叙文,题材为社会生活类。在远离法国本土的圭亚那的热带雨林 深处还有一些法属土著居民。一个巴黎人用自己的黑白镜头记录下了这个部落的人们的自 由生活。 1.A 细节理解题。根据第一段中“Surprisingly, these people live largely by their own laws and their own social customs.(让人惊讶的是,这些人很大程度上根据他们自己的法律和社会习俗 生活。)”可推知,他们很少遵守法国法律,故答案为A项。,2.D 细节理解题。根据文章倒数第二段中的a photographic record可知Gin是以一个摄影师的 身份来向人们介绍这些土著居民的,故答案为D项。A项:一个导游;B项:一个地理学家;C项:一 位电影导演。 3.D 观点态度题。根据第三段中的描述“我看到的不是一个目无法律的世界,而是一片自由 的乐土。”可推断出摄影师Gin是非常喜欢这个部落的生活的。所以答案为D项。cautious小 心的,谨慎的;doubtful怀疑的,不确定的;uninterested不感兴趣的;appreciative 欣赏的,感激的。 4.A 词义猜测题。which引导的是非限制性定语从句,该从句的意思是:伴随着这种生活方式 不但带来了必要的国家福利,而且也带来了酗酒、背叛甚至还带来了自杀。由此推断出画线 的it指的是现代的法国生活方式,所以答案为A项。B项:自给自足的狩猎方式;C项:未开化的世 界;D项:法兰西共和国。,高级语块 1.in theory 理论上 2.have a special love for 对……有特别的喜爱 3.gain access to 接近;有接近……的权利 长难句 Gin spent five months in early 2015 exploring the most remote corners of this area, which sits on the edge of the Amazon rainforest, with half its population of only 250,000 living in its capital, Cayenne.在2015年初Gin用了5个月的时间来探索这个地区最遥远的角落,这个地区 位于亚马孙热带雨林的边缘地带。它仅有的25万人中的一半生活在首都Cayenne。 本句为主从复合句。which sits on the edge of the Amazon rainforest为非限制性定语从句,修饰 先行词this area;with的复合结构作状语,即with+宾语+宾补。,C组 教师专用题组 Passage 1(2015北京,D) Technological change is everywhere and affects every aspect of life,mostly for the better.However, social changes that are brought about by new technology are often mistaken for a change in atti- tudes. An example at hand is the involvement of parents in the lives of their children who are attending college.Surveys(调查)on this topic suggest that parents today continue to be“very”or“some- what”overly-protective even after their children move into college dormitories.The same surveys also indicate that the rate of parental involvement is greater today than it was a generation ago.This is usually interpreted as a sign that today's parents are trying to manage their children's lives past the point where this behavior is appropriate. However,greater parental involvement does not necessarily indicate that parents are failing to let go of their“adult”children. In the context(背景)of this discussion,it seems valuable to first find out the cause of change in the case of parents' involvement with their grown children.If parents of earlier generations had wanted,to be in touch with their college-age children frequently,would this have been possible?Probably not.On the other hand,does the possibility of frequent communication today mean that the urge to do so wasn't present a generation ago?Many studies show that older parents—today's grandpar- ents—would have called their children more often if the means and cost of doing so had not been a barrier. Furthermore,studies show that finances are the most frequent subject of communication between parents and their college children.The fact that college students are financially dependent on their parents is nothing new;nor are requests for more money to be sent from home.This phenomenon is neither good nor bad;it is a fact of college life,today and in the past. Thanks to the advanced technology,we live in an age of bettered communication.This has many implications well beyond the role that parents seem to play in the lives of their children who have left for college.But it is useful to bear in mind that all such changes come from the technology and not some imagined desire by parents to keep their children under their wings.,1.The surveys inform us of . A.the development of technology B.the changes of adult children's behavior C.the parents' over-protection of their college children D.the means and expenses of students' communication 2.The writer believes that . A.parents today are more protective than those in the past B.the disadvantages of new technology outweigh its advantages C.technology explains greater parental involvement with their children D.parents' changed attitudes lead to college children's delayed independence 3.What is the best title for the passage? A.Technology or Attitude B.Dependence or Independence C.Family Influences or Social Changes D.College Management or Communication Advancement,4.Which of the following shows the development of ideas in this passage?,I:Introduction P:Point Sp:Sub-point(次要点) C:Conclusion,答案 [语篇解读] 本文为议论文,题材为社会生活。文章介绍了无处不在的科技变革影响了生活 的方方面面。然而科技带来的社会变化常常被误认为是人们的态度发生了改变。 1.C 细节理解题。根据第二段第二句可知调查表明今日的父母在子女搬进大学宿舍之后会 继续对子女进行过度保护。 2.C 观点态度题。根据最后一段内容可知C项正确。 3.A 主旨大意题。根据文章第一段第二句和最后一段最后一句可知选 A。 4.B 推理判断题。第一段简要介绍,提出论点。第二、三段提出两个分论点,第四段提出次 要点,第五段介绍了另外一个次要点,最后一段总结全文。 Passage 2(2015浙江,A) From the very beginning of school we make books and reading a constant source of possible fail- ure and public humiliation.When children are little we make them read aloud,before the teacher and other children,so that we can be sure they“know”all the words they are reading.This means,that when they don't know a word,they are going to make a mistake,right in front of everyone.Af- ter having taught fifth-grade classes for four years,I decided to try at all costs to rid them of their fear and dislike of books,and to get them to read oftener and more adventurously. One day soon after school had started,I said to them,“Now I'm going to say something about reading that you have probably never heard a teacher say before.I would like you to read a lot of books this year,but I want you to read them only for pleasure.I am not going to ask you questions to find out whether you understand the books or not.If you understand enough of a book to enjoy it and want to go on reading it,that's enough for me.Also I'm not going to ask you what words mean.” The children sat stunned and silent.Was this a teacher talking?One girl,who had just come to us from a school where she had had a very hard time,looked at me steadily for a long time after I had finished.Then,still looking at me,she said slowly and seriously,“Mr.Holt,do you really mean that?”I said just as seriously,“I mean every word of it.” During the spring she really astonished me.One day,she was reading at her desk.From a glimpse of,the illustrations I thought I knew what the book was.I said to myself,“It can't be,”and went to take a closer look.Sure enough,she was reading Moby Dick,in the edition with woodcuts.I said, “Don't you find parts of it rather heavy going?”She answered,“Oh,sure,but I just skip over those parts and go on to the next good part.” This is exactly what reading should be and in school so seldom is—an exciting,joyous adventure. Find something,dive into it,take the good parts,skip the bad parts,get what you can out of it,go on to something else.How different is our mean-spirited,picky insistence that every child get every last little scrap of“understanding”that can be dug out of a book. 1.According to the passage,children's fear and dislike of books may result from . A.reading little and thinking little B.reading often and adventurously C.being made to read too much D.being made to read aloud before others,2.The teacher told his students to read . A.for enjoyment B.for knowledge C.for a larger vocabulary D.for higher scores in exams 3.Upon hearing the teacher's talk,the children probably felt that . A.it sounded stupid B.it was not surprising at all C.it sounded too good to be true D.it was no different from other teachers' talk 4.Which of the following statements about the girl is TRUE according to the passage? A.She skipped over those easy parts while reading. B.She had a hard time finishing the required reading tasks. C.She learned to appreciate some parts of the difficult books. D.She turned out to be a top student after coming to this school. 5.From the teacher's point of view, . A.children cannot tell good parts from bad parts while reading,B.children should be left to decide what to read and how to read C.reading is never a pleasant and inspiring experience in school D.reading involves understanding every little piece of information 答案 [语篇解读] 本文为夹叙夹议文,题材为校园生活类。本文讲述了常见的小学生在校阅读方 法的弊端,主张学生自由阅读、快乐阅读,养成经常阅读、自我选择取舍和自由汲取知识的阅 读习惯,从而收获意想不到的效果。 1.D 细节理解题。由第一段第二、三句可知D项正确。 2.A 细节理解题。由第二段的but I want you to read them only for pleasure可知A项正确。 3.C 推理判断题。由第三段第一句和第二句可推断出答案为C项,这听起来太好了而令人难 以置信。 4.C 细节理解题。由倒数第二段最后两句尤其是
展开阅读全文
  语墨文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
0条评论

还可以输入200字符

暂无评论,赶快抢占沙发吧。

关于本文
本文标题:2019版高考英语一轮复习(课标3卷B版)课件:专题十三 观点态度.ppt
链接地址:http://www.wenku38.com/p-57976.html

                                            站长QQ:1002732220      手机号:18710392703    


                                                          copyright@ 2008-2020 语墨网站版权所有

                                                             经营许可证编号:蜀ICP备18034126号

网站客服微信
收起
展开