• / 32
  • 下载费用:8 金币  

【可编辑】2017年上海高考英语真题试卷_上海市2017高考英语试卷及参考答案.doc

关 键 词:
可编辑 编辑 2017 上海 高考 英语 试卷 上海市 参考答案
资源描述:
2017年上海高考英语真题试卷_上海市2017高考英语试卷及参考答案 2017年高考已经结束,相信大家都对高试卷感兴趣,下面是小编收集的上海市2017高考英语试卷及参考答案,供大家参考!第I卷第一部分: 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who has given up smoking?A. Jack. B. Frank. C. The woman.2. Why does the woman apologize to the man?A. She broke his telephone. B. She didn’t take him to the hospital.C. She forgot to tell him the message.3. What is the probable relationship between the two speakers?A. Salesgirl and customer. B. Passenger and driver. C. Wife and husband.4. What is the woman’s opinion about the course?A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy.5. What is the woman doing?A. She is apologizing. B. She is complaining. C. She is worrying.第二节(共15小题,每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后 几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出虽佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who wants to attend a US university?A. A daughter of the man’s friend. B. The man’s daughter.C. The man’s friend.7. Where does the conversation probably take place?A. In a classroom. B. Over the phone. C. At a language center.听第7段材料,回答第8、9题。8. What was the woman disappointed at? A. The speeches. B. Samantha’s pronunciation. C. The result of the competition.9. What do the man and the woman disagree on?A. Whose speech was better. B. Whose pronunciation was better.C. Whose speech was meaningful.听第8段材料,回答第10、12题。10. What is the woman doing?A. Complaining about campus food. B. Seeking comments on campus food.C. Pushing for changes in campus food.11. What does the man think of the campus food?A. Acceptable. B. Excellent. C. Unsatisfied.12. What is the man unhappy with?A. The vegetable. B. The closing time. C. The soup.听第9段材料,回答第13、16题。13. What does Jan consider most important when he judges a restaurant?A. Where the restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How well the food is prepared.14. When did Jan begin to write for a magazine?A. After he came back to Sweden. B. Before he went to the United States.C. As soon as he got his first job in 1982.15. What may Jan do to find a good restaurant?A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi drivers. C. Ask hotel clerks.16. What do we know about Jan?A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot for his work. C. He prefers American food.听第10段材料,回答第17、20题。17. Who is the speaker?A. A TV host. B. A radio host. C. A professor.18. What did the Harvard study find?A. Fast readers get the best grades.B. Parents’ education is the most important to a kid’s success.C. More books at home mean success in school.19. According to the speaker, what is the best part of reading?A. It’s a fun activity. B. It’s relaxing at bedtime. C. It’s a great way to communicate.20. When should parents start lo read to their kids?A. As early as possible. B. When their kids learn to speak.C. As soon as their kids can hold a book.第二部分:阅读理解(共两节, 满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAttending college can be expensive, and applying to college can be costly as well. With today’s college application fees averaging around $ 80, you can expect to spend hundreds of dollars on college before you are even accepted into a school.One of the easiest ways to save money on college application fees before you begin applying is to narrow down your list of schools. To save money, try to limit the schools to which you apply to about 2-3 reach schools and 2-3 safety schools.At some schools, being a relative of a graduate can secure you a free application. If you are applying to a school where one of your parents or grandparents is a former graduate, check to see if you’ re qualified for it.Research the preferred method of applying for each school on your list. Some schools offer free online applications, yet charge a fee for paper submissions. This is because online applications save schools the cost of employing a staff member to physically enter the application information.Several states, such as Michigan and North Carolina, take part in College Application Week, where many schools in the participating states cancel their application fee for the week. Be sure to contact the schools to I j which you are applying to see if they participate in College Application Week and when the program takes place in that state.Apply for early admission. If you have already decided on which college is your top choice, consider applying under an Early Action or Early Decision admission program. If you are accepted, you won’t have to submit application fees to other schools.For more information regarding college applications and the fees associated with them, contact your high I school advisor or the admissions department at your school(s) of interest.21. The passage is mainly written to______.A. introduce famous universities in the United StalesB. show some practical ways to apply an ideal collegeC. advertise for successful applications and advisorsD. offer tips to save money on college application fees22. What does the author advise to do in the second paragraph?A. Write down your favorite universities.B. Reduce the number of your university choices.C. Apply to two universities each time.D. Mind your safety when applying to college.23. Some schools offer free online application to______,A. receive fees faster than before B. employ someone else to workC. cut down the cost of employment D. enter the application information24. It can be known from the passage that______,A. application fee might be canceled conditionallyB. many countries attend College Application WeekC. applying for early admission is the best policyD. admission departments determine your futureBEvery year, some 6.9 million children under the age of five die from diseases like malaria, pneumonia and HIV. The untold story of child survival is that the global community now has the combined knowledge, technical know-how and affordable tools to end such child deaths. Evidence shows that it is possible to decrease under-five death rates in developing countries to levels approaching those in wealthier countries.That is why 4 years ago — June, 2012 — the US, Ethiopia and India joined the United Nations Children’s Fund (or UNICEF) to launch Child Survival Call to Action, a global effort to save children’s lives. The goal was to lower child death rates in the hardest-hit countries to 20 deaths per 1,000 live births by the year 2035.Zambia started a plan focused on nutrition and immunization (免疫) that will save more than 26,000 children each year. Congo is distributing pre-packaged supplies to prevent and treat the most common killers. They hope to save the lives of half a million children by 2017. Similar efforts are taking place in Ethiopia, Bangladesh, Yemen, and elsewhere.Child Survival partner companies are also developing life-saving vaccines (疫苗) and treatment for diarrhea. Private enterprisers and medical professionals are training and equipping health workers in 54 countries with life-saving tools. Still others are developing and delivering safe water treatment and storage products.“This high-level forum inspired a global movement — Committing to Child Survival: A Promise Renewed,” wrote UNICEF Executive Director Anthony Lake. “Four years passing, it continues to build and, today, 174 countries and over 400 civil society and faith-based organizations have taken up the charge in their own commitments. While we still have a long way to go, the first 4 years have seen impressive gains.”25. The underlined word “those” in Paragraph 1 refers to______.A. 6. 9 million under-five children B. affordable tools to end child deathC. deaths in the developing countries D. death rates of children under five26. Child Survival Call To Action was founded to______.A. improve the living conditions for poor childrenB. decrease under-five death rates in some countriesC. raise some money to save children’s lives D. save children in the poorest countries27. What can be inferred from the passage?A. All diseases can be prevented or treated.B. Governments and partners joined the initial effort.C. Nutrition holds the key to lower the death rates.D. Only governments made their best to reduce the deaths.28. How does Anthony Lake feel towards Child Survival Call to Action?A. Time-consuming. B. Wasteful. C. Positive. D. Cold.CHow you feel and react to your environment on a day-to-day basis can be measured by your behavior, thoughts, and emotions. Your personality gives you away!There are four fundamental characteristics of personality. First, it is constant and people tend to behave in the same way when they meet similar situations. Second, personality not only influences actions, but it also actually causes people to behave in specific ways. Third, personality is influenced by both psychological and biological factors. Finally, personality is expressed not only in behaviors, but through emotions, thoughts, social behavior, and close relationships.How the world distinguishes you is a direct reflection of and reaction to how you present yourself to them. Race, age, and sex are qualities you have no control over, but certainly contribute to your personality because of how the world senses you based on them. A person who continuously experiences racial discrimination may guard himself against it by at first seeming cold and unfriendly. But once he opens up, you may discover someone completely different inside.Physical ones, which you develop over time, also contribute to your personality, and include walking pace, eye contact, and facial expressions. How you want the world to see you influences how you present yourself to others. Characteristics such as altitude, response and general mindset create the surface of your one-of-a-kind personality.If you’re like many people, the aspects of your personality you choose to show might depend on the people you meet. For instance, the personality you exhibit around your boss is probably a lot different from the personality you show to your closest friends. All of these elements make up the “you” that only you truly know. And only you can decide when to share these parts of your personality with other colleagues.29. What does the passage mainly talk about?A. Some aspects of personality. B. Ways to develop personality.C. What contributes to personality. D. Why personality is important.30. It can be known from Paragraph 2 that______.A. one’s personality is merely determined by birthB. personality consists of behavior, thoughts and relationshipsC. personality has nothing to do with one’s career lifeD. the environment and the situation influence one’s personality31. The intended readers for the passage are probably______.A. receptionists B. students C. office clerks D. police officersDFor many. Daylight Saving Time (DST: 夏令时) simply means remembering to change the clocks and twisting your sleep schedule. “Even though the time change is only an hour, it is something that causes much more destruction than people believe,” said Dr. John Sharp, a psychologist and psychiatrist at Beth-Israel Deaconess Medical Center in Boston. “It’s not just an extra hour of sleep; it’s more of a fast-forward into winter.”With days getting darker earlier, Sharp suggests making a to-do list for activities after work ahead of time. “Any plans you have, say, going to the gym after work, require much more effort and determination. It’s much better to plan more carefully and not just rely on how you feel, especially when it is dark out,” he said. “Figure it out in advance and stick with the plan.”In addition. Sharp says in the weeks after Daylight Saving, some may feel like they have a bigger appetite. “Eating more during this time is not the answer. People need to stay on an eating schedule and keep up healthy habits. ”However, Sharp said there are ways to better acclimate yourself to the time change. If you are having trouble sleeping, he suggests taking some melatonin (退黑激素) in the evening. In contrast, if you find yourself feeling sleepy. Sharp said there is nothing wrong with adding an extra caffeinated drink during your day.A word to the wise? One sure way to better adjust to the time change is to start going to bed 15 minutes earlier starting four days before Daylight Saving, adding an additional 15 minutes each night.32. Which is probably the best title for the passage?A. Are you prepared for DST? B. Why DST was introduced?C. What DST has brought to life? D. How DST has been popular?33. What does John Sharp suggest in Paragraph 2?A. Getting up earlier than before. B. Sticking to the daily routine.C. Being aware of quality sleep. D. Getting well-prepared for DST.34. The underlined word “acclimate” in Paragraph 4 can be replaced by______.A. adopt B. accelerate C. adapt D. acknowledge35. The passage is probably taken from______.A. a scientific report B. an interview C. a speech D. a statement第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。Some Ways to Avoid Getting SickNobody enjoys being sick but even the best of us can fall sick. Changes in the environment, such as the quality of the air we breathe, can lead to development of certain illnesses like allergies or cancer, when the body’s own immune system works against it. 36.___1. Eat Healthily.First of all, stick to a healthy diet. Even if you eat less, it is of great help not to skip meals. Bread with butter/jam, an egg or milk at breakfast, or fruits or fruit juice would be good for breakfast. 37.___ Dinner ideally should consist of soup and vegetables or non-vegetarian fare. Reward yourself with some cookies, even chocolates during the day or at tea-time.2. 38.___Exercising is vital. You don’t have to be a fitness freak. Performing some household chores or shopping or even climbing stairs instead of taking the lift helps to bum off calories. Exercises at the beginning of the day will help more and tone up the body. The heavy-eaters have to exercise more, and vigorously.3. Say no to cigarette smoking.It’s been medically proved — cigarette smoking does cause cancer, but sadly people get addicted.39.___ If people around you can suffer from secondary smoking, how much are you hurting yourself? Cigar-smoking is recommended for those who love to light up.4. Cheers for the good news!We all like the cup that cheers. Poets have written poems to alcohol, songsters are great fans and everyone raises a toast now and then. 40.___ If you love lo drink, consult your physician and work out what and how much suits you best.A. Doing exercise is a must.B. Have a scheduled daily routine.C. The next time you want to reach out for that cigarette packet, think again.D. We can try, however, to maintain good health by picking up a few healthy habits.E. Lunch can be light, perhaps vegetable/cheese — chicken and steaks are available for the non-pork eaters.F. But too much of alcohol or wine is sure to bum up something inside you, which won’t be calories but a certain organ of the body.G. A peaceful walk can also help you to relax as you are bathed in the sunshine — oxygen and vitamin D — while you bum up calories in a favorite manner.第三部分: 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。When I was four, I lost my sight by falling off a box car and landing on my head. Now I’m thirty-two. I can 41___ remember the brightness of sunshine and what color red is. It’d be wonderful to see again, but a 42___ can do strange things to people.It 43___ me the other day that I mightn’t have come to love life as I do now if I hadn’t been 44___. The loss of my eyes made me 45___ the more what I had left.It took me years to discover and strengthen this 46___. It had to start with the most 47___ things. Once a man gave me an indoor 48___ “I can’t use this,” I was hurt, thinking he’s 49___ me. “Take it with you,” he urged me, “and roll it around.” The words 50___ in my head. By rolling the ball I could 51___ where it went. This gave me an idea 52___ to achieve the goal I had thought 53___; playing baseball. Later, at Philadelphia’s Overbrook School for the Blind, I 54___ a successful variation (变体) of baseball. We called it ground ball.Life asks a continuous series of 55___ to reality — I believe it! The more 56___ you’re able to make them, the more peaceful your private world becomes. The adjustment is never easy. I was once 57___ and afraid, knowing nowhere to go. But I was 58___. My parents and teachers saw something in me a potential to live.The hardest 59___ I had to learn was to believe in myself. Had I not done that, I’d have 60___ and become a chair rocker for the rest of my life. I’d fail sometimes anyway but on average I made progress.41. A. totally B. vaguely C. basically D. hopefully42. A. crash B. comedy C. disaster D. story43. A. appealed to B. happened to C. referred to D. occurred to44. A. blind B. affected C. lame D. attacked45. A. regard B. measure C. appreciate D. praise46. A. theory B. principle C. rule D. belief47. A. fundamental B. wonderful C. interesting D. creative48. A; box car B. baseball C. ground ball D. softball49. A. consulting B. encouraging C. scolding D. teasing50. A. stuck B. dropped C. faded D. died51. A. notice B. feel C. hear D. smell52. A. when B. how C. whether D. where53. A. realistic B. reasonable C. impossible D. potential54. A. experimented B. invented C. promoted D. bought55. A. trials B. efforts C. adjustments D. comments56. A. readily B. comfortably C. precisely D. differently57. A, delighted B. inspired C. frightened D. puzzled58. A. shocked B. lucky C. unwilling D. disappointed59. A. lecture B. message C. text D. lesson60. A, broken down B. taken off C. pulled through D. stood out第II卷注意事项:用0. 5毫米黑色签字笔将答案写在答题卡。写在本试卷上无效。第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第二节(共10小題:每小题1.5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容 (1个单词) 或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卡的相应位置。In southern Portugal, scientists from the University of Edinburgh have recently found some fossil (化石) remains of a 61.___ (previous) unknown species (物种) of a crocodile-like “super salamander ”.The species could grow up to six feet in 62.___ (long). It lived in lakes and rivers. It was part of a wider group of primitive amphibians (两栖动物) 63.___ were widespread at the time but died out in the end. They are the ancestors of modem amphibians such as frogs. They are believed by scientists 64.___ (live) at the same time the dinosaurs began their rule.Steve Brusatte led the study. He said the new species had 65.___ (hundred) of sharp teeth. It looks somehow “strange” 66.___ (compare) to anything today.Feeding mainly 67.___fish, it was at the top of the food chain. But it’s also 68.___danger for newly appeared dinosaurs and mammals that moved too near the water.The team says the finding confirms that this group of amphibians lived in a 69. ___ (diverse) geographic area than had been thought.The dig began in 2009 and took several years. The “super salamander” bones 70.___ (discover) in a half-meter thick layer of rock in a hillside. The team hopes to raise funds to continue exploring the site.第四部分:写作 (共两节,满分35分) 第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改短文,请你修改你同桌写的以下作文,文中 共存10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:e certain advantages.To begin with, farmers doesn’t use harmful chemicals on organically grown foods. As matter of fact, this is one of the reasons that organic foods are more expensive. Without such chemicals, they need more care to stay health.Organically grown foods also had more nutrition than regular ones because the soil is careful done in a higher standard. According to study, organically grown foods provide with 21.1 percent more irons and 27 percent more vitamin C than regular ones on the average.第二节 书面表达 (共1题, 满分25分)共享单车 (bike-sharing) 在中国发展迅猛, 为出行带来了便利, 有效缓解了交通压力。但近来共享单车任意弃放、随意毁坏、人为上锁 ‘窃为己有’ 等现象令人忧心。某英文报社现以How to deal with the problems in bike-sharing为题征稿。请你与一篇文章谈谈这一现象, 分析其原因并提出一些解决办法。 注意: 1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。英语参考答案 第一部分: 1-5 ACCBB 6-10 ABCAB 11-15 ABCAA 16-20 BBCCA 第二部分: 第一节: 21-25 DBCAD 26-30 BBCAD 31-35 CADCB 第二节: 36-40 DEACF 第三部分: 第一节: 41-45 BCDAC 46-50 DABDA 51-55 CBCBC 56-60 ADBDA第二节: 61. previously 62. length 63. that/which 64. to have lived 65. hundreds 66. compared 67. on 68. a 69. more diverse 70. were discovered 第四部分: 第一节: 第二节:Possible versionHow to deal with the problems in bike-sharingBike-sharing is flourishing in China, but as it has grown problems have arisen. Many people just leave the bikes anywhere, without giving a thought to whether they are causing an obstruction. Some of the bikes are locked by selfish users so others cannot use them. Most of the problems are because the market has expanded so rapidly. Consequently, there has not been time to address the issues when they emerge and before they become a problem.To solve the problems requires the cooperation of all those involved. Local governments need to establish areas where the bicycles can be left and ensure bicycle lanes are properly used. The companies concerned need to review and strengthen their user rules, while the users need to better learn these rules.Bike-sharing is a convenient and green means of urban transport, and we hope it will be successful without negative side effects.【参考答案解析】 阅读理解 21. D【解析】写作意图题。本文旨在介绍一些方法节省申请大学的相关费用,故选D。22. B【解析】细节理解题。从该段的narrow down your list of schools及try to limit the schools to…可知。23. C【解析】细节理解题。从第4段This is because online applications save schools the cost of employing a staff member to physically enter the application information可知。24. A【解析】推理判断题。综合文中相关信息可知,申报费用“在某些条件”是不用交的,故选A。25. D【解析】文章结构题。根据该段第1句中的children under the age of five及decrease under-five death rates in developing countries to levels…可知。26. B【解析】细节理解题。从第2段The goal was to lower child death rates in the hardest-hit countries…可知。27. B【解析】推理判断题。从第3段Zambia, Congo两国及第4段中partner companies, Private enterprisers等的相关行动可知。28. C【解析】观点态度题。从最后一段Lake的话While we still have a long way to go, the first 4 years have seen impressive gains可知。29. A【解析】主旨大意题。本文主要介绍了“个性”的一些特征及属性,故选A。30. D【解析】推理判断题。综合该段可知:环境及局势影响个性。31. C【解析】推理判断题。从最后1段的you exhibit around your boss及with other colleagues信息可知。32. A【解析】主旨大意题。文章主要分析夏令时给人们带来的影响,故选A。33. D【解析】细节理解题。从该段Figure it out in advance and stick with the plan可知。34. C【解析】词义猜测题。根据前后文的表述可知其意为:适应。35. B【解析】推理判断题。文中大量的引用了Sharp的话语,由此可知可能出自“访谈”。36—40 DEACF完形填空41. B【解析】“我今年32岁,只能模模糊糊地记得阳光的明亮和红色是什么样的。”从前面的lost my sight及后文“要是能重见光明,当然很好”可知。 42. C【解析】“可是一次灾难也能给人带来奇妙的东西。”此处disaster指作者摔落失明一事。 43. D【解析】“有一天我突然想到:如果不是失明的话,我就不可能像现在这样热爱生活了。”It occurs/occurred to sb. that-clause:某人突然想起…… 44. A【解析】见上。 45. C【解析】“失明让我更加感激我所拥有的一切。”appreciate:感激 46. D【解析】“我用了许多年才悟出并固化了这个信念。”belief指前面的“感激自己所拥有的一切”。 47. A【解析】“这得从最平常不过的一件事说起。”fundamental: 基本的,基础的,构成基础的 48. B【解析】从后文的a successful variation of baseball可知。 49. D【解析】“我很受伤,以为他在嘲笑我。”tease:取笑,嘲弄 50. A【解析】“这些话深深地印在我的脑海里。”stick in one’s head:印在脑子里,留下深刻印象 51. C【解析】“通过滚动棒球,我能听出它往哪儿去。”作者已失明,所以最有可能是“听”。 52. B【解析】“这让我想通了怎样去实现自己之前认为不可能的目标:打棒球。” 53. C【解析】见上 54. B【解析】“后来在Overbrook盲人学校,我发明了一个棒球的变体—滚地球。” 55. C【解析】“我认为,生活需要一系列的调整来实现。”根据后文的The adjustment is never easy可知。 56. A【解析】“越是乐意做出改变,你的世界就变得越平静。”readily: 乐意地, 欣然地; 容易地 57. D【解析】“我曾经茫然、畏惧过,不知道该往哪里去。”从knowing nowhere to go可知为“困惑、茫然”。 58. B【解析】“然而,我是幸运的。父母和老师在我身上发现了:生长的潜质。” 59. D【解析】“对我来说,最难的一课是相信自己。” 60. A【解析】“当时要是没有做到这一点(相信自己),我可能就完了,后半辈子就只是个摇椅人了(意为: 只能靠轮椅生活了)。”break down:崩溃,垮掉语法填空61. previously 62. length 63. that/which 64. to have lived 65. hundreds 66. compared 67. on 68. a 69. more diverse 70. were discovered 短文改错 1. 第1句makesàmaking 2. 第2句BesidesàHowever/Yet/Still 3. 第3句doesn’tàdon’t 4. 第4句matter前加a 5. 第4句thatàwhy 6. 第5句healthàhealthy 7. 第6句 hadàhave 8. 第6句carefulàcarefully 9. 第7句删除with 10. 第7句ironsàiron附:听力录音稿 Text 1W: You mean Jack has stopped smoking, Frank? That’s amazing.M: Yes, it’s really amazing. He used to be a chain smoker, you know.W: What about you? Have you thought about quitting smoking?Text 2M: Nobody told me that Bill was in hospital.W: Sorry. I meant to give you a call when I found out, but it slipped my mind.Text 3W: Oh, my goodness, you must have left the book in the taxi. It’s a very good book, you know.M: But I tell you I didn’t take it. I remember clearly that you put it in our bedroom. Oh, yes, on your dressing table.Text 4M: This course is really difficult.W: I don’t think it’s all that bad. And we’
展开阅读全文
  语墨文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
0条评论

还可以输入200字符

暂无评论,赶快抢占沙发吧。

关于本文
本文标题:【可编辑】2017年上海高考英语真题试卷_上海市2017高考英语试卷及参考答案.doc
链接地址:http://www.wenku38.com/p-59161.html

                                            站长QQ:1002732220      手机号:18710392703    


                                                          copyright@ 2008-2020 语墨网站版权所有

                                                             经营许可证编号:蜀ICP备18034126号

网站客服微信
收起
展开