• / 21
  • 下载费用:8 金币  

【可编辑】2017年盐城市中考英语试卷含答案解析(Word版).doc

关 键 词:
可编辑 编辑 2017 盐城市 中考 英语 试卷 答案 解析 Word
资源描述:
江苏省盐城市2017年初中毕业与升学考试英语试题一、单项选择(共15小题;每小题1分,计15分)从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳答案。1.______April 1 China announced that it would build the Xiongan New Area in Hebeiprovince.A. OnB. InC. AtD. To【答案】A【解析】考查介词。句意:四月1号,中国宣布将在河北建造一个雄安新区。April,四月,在月份前介词要用on,故选A。2.Jackie Chan won an Oscar after______56-year-long career in the film industry.A. heB. hisC. himD. himself【答案】B【解析】考察代词。句意:在成龙52年的电影职业生涯中,他获得了奥斯卡奖。这里表示“他的职业生涯”,用his,故选B。3.______fine weather it is! Let’s go on a picnic!A. What aB. whatC. HowD. How a【答案】B【解析】考查感叹句。句意:多么好的天气啊!让我们去野餐吧!首先,weather为不可数名词,前面不能加不定冠词,故排除A、D。感叹句有两种,一种是用what引导,修饰名词,格式为what+(a/an)+形容词+名词+主语+谓语+其它成份;how引导的感叹句主要修饰形容词或副词,格式为How+形容词(或副词)+主语+谓语+其它成份。这里是对天气进行感叹,是名词,故选B。4. When a virus comes into our body, we get ill. The same thing______also happen to a computer.A. shouldB. needC. canD. must【答案】C【解析】考查情态动词。句意:当病毒入侵我们的身体,我们就会生病,同样的事也会发生在电脑身上。A should 应该;B need 需要;B can 能;D must。这里表示“能、可以”,故选C。5. Fire is very dangerous. You can’t be______careful with it!A. veryB. quiteC. soD. too【答案】D【解析】考查程度副词。句意:火是很危险的,对于它你再怎么小心都不过分。四个选项都有“很,非常”的意思,但各有不同。very通常用修饰人、物等形容词连用;quite修饰形容词或副词的比较级;so比较口语化,通常有“那么,多么”的意思;too是程度较强,表示“太……”,这里指“太小心也不过分”,故选D。6. China has seen a trend(潮流)of______shared bikes since last year.A. rideB. ridingC. takeD. taking【答案】B【解析】考查动词。句意:从去年开始,中国出现了共享单车的热潮。ride 骑;take拿。由句意可知是车子,用来骑的,故排除C、D。of为介词,接动词的ing形式,故选B。7. I felt much______after I told the problems to my close friend.A. goodB. wellC. betterD. best【答案】C【解析】考查形容词。句意:当我将问题告诉我朋友时,我感觉好多了。A good 好的。为原级。Bwell 健康的;C better更好的;D best 最好的。由句意可知,说出来后好多了,有一个先后两种状态的比较,所以用比较级,故选C。8. It is reported that about 120 foreign soccer experts______to teach soccer school students.A. inviteB. invitedC. to be invitedD. will be invited【答案】D【解析】考查动词时态。句意:报道说将会有120名国外的足球专家被邀请来为学校的学生教学足球。根据句意,专家应该是被邀请的,所以用被动语态,故排除A。被邀请是将来要发生的事,所以用一般将来时,故选D。9. —______have you studied in this school?—For nearly three years.A. How oftenB. How farC. How muchD. how long【答案】D【解析】考查特殊疑问句。句意:-你在学校学习多久了?-已经将近三年了。Ahow often 多久一次,用于提问动作发生的频率;Bhow far 多远,提问距离;C how much 多少,提问数量;D how long 多久,提问时间。由回答可知,问句问的是多长时间了,故选D。10. You will be able to see something______you climb onto those rocks.A. ifB. thoughC. untilD. unless【答案】A【解析】考查介词。句意:如果你爬上这些石头,你就会看到一些动词。A if 如果,引导条件状语从句;B though 即使;C until 知道;Dunless除非,引导条件状语从句。11.My brother______the Indian film Dangal when I phoned him yesterday. A. watchesB. has watchedC. is watchingD. was watching【答案】D【解析】考查动词时态。句意:昨晚我打电话给我哥哥的时候,他正在看《摔跤吧,爸爸!》,根据句意,这是某一时间点某人正在做某事,用进行时态;根据yesterday可知事情发生在昨天,所以用过去进行时,故选D。12. To athletes, the most important thing is not to win a gold or silver, but to______.A. take partB. take noticeC. take placeD. take care【答案】A【解析】考查动词搭配。句意:对于运动员来说,输赢第二,重在参与。A take part 参加;B take notice注意;C take place 发生;D take care 保重。根据句意可知,应该是参加比赛,故选A。13. Today is Father’s Day, I’m thinking about.__________________A. what present I gave my fatherB. if I planned a party for my fatherC. how I can give my father a surpriseD. where will my father and I have a big meal【答案】C【解析】考查宾语从句。句意:今天是父亲节,我在思考怎样给我爸爸一个惊喜。根据句意,think about 是动词词组,后面接宾语从句,宾语从句要从陈述语序,故排除D。思考的事情应该还没发生,应该用一般现在时,所以排除A、B。故选C。14.—I had a very good time at the charity show. Thanks for your invitation.—.________________________A. All rightB. You are welcomeC. Good luck to youD. Not too bad【答案】B【解析】考查日常交际用语。句意:在慈善基金会上我感到非常高兴,谢谢你的邀请。-不客气。A All right 好吧;B Your are welcome 不用谢。C Good luck to you 祝你好运。D Not toobad还行。根据句意可知第一句在表示感谢,回答应该是不用谢,故选B。15.“______”means that you have to do something before others in order to be successful.A. A miss is as good as a mileB. A friend in need is a friend indeedC. The early bird catches the wormD. When in Rome, do as the Romans do【答案】C【解析】考查英语谚语。“早起的鸟儿有虫吃”的意思是你不得不比别人先做好准备来获得成功。A. A miss is as good as a mile失之毫厘,谬以千里;B. A friend in need is a friend indeed患难朋友才是真正的朋友;C. The early bird catches the worm早起的鸟儿有虫吃,引申为先到先得;D When in Rome, do as the Romans do入乡随俗。根据分析可知只有C符合题干的解释,故选C。二、完形填空(共15小题;每小题1分,计15分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。My name is Philippe and my wife’s name is Sophie. We’re from 16 .Recently we were faced with a l7 situation while traveling by car in the mountains with our hired driver. Just as we began to doze(打盹), thecar made a strange, loud noise and then 18 working.We tried communicating with the driver but with little 19 because he couldn’t speak French. He tried to tell us with body language that he was going to get help and then he left.We were in a poor area, with 20 houses in sight. We started to bear the cries of wild animals Sophie was very afraid. We didn’t have much food and it was getting 21 and darker I began to lose 22 . Should we leave the car? Would our driver ever 23 ? Was he a trustworthy man? We were very worried.A couple of hours passed. 24 , the headlights from another car appeared in the dart. A man got out of the car. Finding us cold and hungry, he kindly asked us to 25 his car. 26 we left, he put a note on the windshield of the car with his phone number on it. Then he drove us to a nearby village, and we met his family. His cousin spoke French and he 27 us tea and local foods. 28 asked us questions and they were excited to have unexpected guests.Later that evening, the phone rang. It was our 29 . He had kept his word and fixed the car.I will 30 forget the warmth we received on that day because we depended on a complete stranger for help.16. A. AmericaB. GermanyC. FranceD. Brazil【答案】C【解析】考查国家名词。A America 美国;B Germany 德国;C France法国;D Brazil巴西。根据第二段“he couldn’t speak French”他不会说法语,可知司机不会说法语所以没法和作者沟通,因此他们是来自法国的,故选C。17. A. difficultB. suitableC. pleasantD. hopeful【答案】A【解析】考查形容词。A difficult 困难的;B suitable 合适的;C pleasant 高兴的;D hopeful由希望的。根据第一段后文“thecar made a strange, loud noise and then”汽车发出了一声奇怪的噪音,然后…。可知这里是车子发生了事故,因此作者是陷入了困难的情况。故选A。18. A. startedB. stoppedC. continuedD. finished【答案】B【解析】考查动词。A started 开始;B stopped 停止;C continued 继续;D finished 结束。由后文“e tried to tell us with body language that he was going to get help”他试着用肢体语言告诉我们他去寻找帮助,以及前面汽车发出了奇怪的噪音,可知汽车是停止工作了,故选B。19. A. suspectB. adviceC. magicD. success【答案】D【解析】考查名词。A suspect 嫌疑犯;B advice 一件;C magic 魔术;D success 成功。由下文可知司机不会说法语,所以很难跟我们沟通。因此是只获得了些许成功,故选D。20. A. noB. someC. severalD. many【答案】A【解析】考查形容词的。Ano没有的;B some 一些;C several 几个;D many许多的。根据“We were in a poor area,”我们在一个荒凉的地区,以及前面司机要出去寻找帮助,可知,这里指的是看不到房子,也就是没有房子,故选A。21. A. colderB. warmerC. heavierD. lighter【答案】A【解析】考查形容词比较级。A colder 更冷的;B warmer 更温暖的;C heavier 更重的;D lighter 更亮的。根据前文提到这个地方很荒凉,以及后文的“darker”更黑暗的,主语是“it”可知这里指的是天越来越黑了,相应的就是越来越冷了,其他三项不符合此处的主语,故选A。22. A. memoryB. wayC. confidenceD. interest【答案】C【解析】考查名词。A memory 记忆;B way 方式;C confidence自信;D interest 兴趣。根据后文“Should we leave the car?”我们要离开这辆车吗?可知作者已经开始不太抱有希望,也就是没有信心了,故选C。23. A. leaveB. returnC. driveD. wait【答案】B【解析】考查动词。A leave 离开;B return 返回;C drive 驾驶;D wait等待。根据“Would our driver ever…”,司机会……吗?由前文可知司机出去寻求帮助了,所以作者不知道他是不是还会回来,也就是返回,故选B。24. A. SuddenlyB. SadlyC. ExactlyD. Safely【答案】A【解析】考查副词。A Suddenly 突然地;D Sadly 伤心的;C Exactly 精确地;D Safely 安全地。根据后文“the headlights from another car appeared in the dark.”黑暗中出现了另一辆车的前照灯,可知,这里是指突然出现了,其它三项不符合句意,故选A。25. A. get toB. get onC. get offD. get into【答案】D【解析】考查固定词组。A get to到达,开始;B get on上车(指空间较大的交通工具如公交车、船等);C get off 下车;D get into进入。由后文的“his car”他的车可知,这是一辆小轿车,空间较小的交通工具,上车用get into,也就是进去他的车,故选D。26. A. WheneverB. AfterC. BeforeD. Until【答案】C【解析】考查副词。A Whenever 无论什么时候;B After 在……之后;C Before 在……之前;D Until直到。根据“he put a note on the windshield of the car with his phone number on it.”他在这辆车的挡风玻璃写上他的电话号码。可知,这个动作应该是发生在我们离开之前,故选C。27. A. donatedB. offeredC. soldD. lent【答案】B【解析】考查动词。A donated 捐献;B offered 提供;C sold卖出;D lent借出。根据后文的“tea and local foods”茶和当地的食物,可知,他的表哥为我们提供了茶和食物,offer sb. sth. 为某人提供某物,故选B。28. A. SomeoneB. No oneC. Every oneD. Any one【答案】C【解析】考查不定代词。A Someone 某人;B No one 没有人;C Every one 每个人;D Any one任何一个人。由“asked us questions and they were excited to have unexpected guests.”问我们问题并且他们对于不期而遇的客人感到非常兴奋。可知,这里应该是指这里的每个人,对作者他们很热心,故选C。29. A. farmerB. waiterC. doctorD. driver【答案】D【解析】考查名词。A farmer 农民;B waiter 服务员;C doctor 医生;D driver司机。“He had kept his word and fixed the car”他已经实现了他的话,修好了车。由前文司机出去寻找帮助,现在回来了,并根据车上的电话打来找到了作者,可知这里指的是司机,故选D。30. A. almostB. sometimesC. usuallyD. never【答案】D【解析】考查副词。A almost大部分,几乎;B sometimes 有时;C usually 通常;D never 绝不。“orget the warmth we received on that day”忘记那天我们所接受到的温暖。可知,那天的经历给作者带来了许多感动,所以他绝对不会忘记,A、B、C均不符合句意,故选D。三、阅读理解A.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项(共15小题,每小题2分,计30分)AScience NightIt’s almost time for Science Night.I need a partner. Who should I ask?I have three friends who all want to help.How can I choose just one for the task?My best friend Jule is fun to be around.But she’s as chatty as a bird.When she start to talk-just watch out!I can’t get in a single word.Still, that might work for Science Night;She’d show our project to the crowd.Jule’s voice would boom out like a drum.I wouldn’t mind if she were extra loud!And then there’s Dan, who’s really shyBut wise as an owl-he’s so smart?He’d help with the thinking for the job.He wouldn’t talk, but he’d do his part.But what about Shel, who’s good at art?He paints and draws and sculpts so well.Our project would look great no doubt!I’m sure I should be asking Shel.How can I choose just one from three?I need them all! I’m feeling sick.I’m as dizzy as a spinning top.When trying to choose. I just can’t pick!But wait-why not ask them all to help?A group of four is better than one.I’d love to work with all my friends.In such a group, we’d have such fun!The work could be shared by four of us.Be me and Shel and Dan and Jule.We’d fit together like puzzle pieces.And take the grand prize in the school!31. How many friends does the speaker talk about?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.【答案】C【解析】细节理解题。根据第一节“I have three friends who all want to help”我有三个都想帮助我的朋友。可知,作者这里讨论了三个朋友,分别是Jule、Dan、Shel,故选C。32. Who is the speaker of the poem?A. A reporter at a school science night.B. A student who does not like science.C. A science teacher hosting science project.D. A student choosing a partner for a science project.【答案】D【解析】细节理解题。根据第一段“It’s almost time for Science Night.”到了“科学之夜”的时间了以及“How can I choose just one for the task?”我要选择谁来完成这个任务呢?可知,作者是一个要为科学项目选择搭档的学生,故选D。33. Why does the speaker compare Jule’s voice to a drum? A. To show how loud Jule’svoice is.B. To show that Jule likes to play drums.C. To show how she likes to order others.D. To show that her voice makes many sounds.【答案】A【解析】细节理解题。根据“She’d show our project to the crowd.”她讲在公众前展示我们的项目,既然要公开演讲,那么声音就要足够响亮,因此这个大比方是为了说明Jule的嗓音之大,故选A。34. How does the speaker feel about Shel?A. He is talkative.B. He is a good artist.C. He is shy but very smart.D. He helps with the thinking for the job.【答案】B【解析】细节理解题。根据第五节“But what about Shel, who’s good at art”那么Shel呢?他非常擅长艺术。可知,在作者眼里,Shel是一个优秀的艺术家,故选B。35. What does the speaker learn in this poem?A. Everyone has a talent.B. Projects should be done alone.C. Puzzles are easy to put together.D. Deciding on a topic for a project is difficult.【答案】A【解析】细节推理题。根据最后两节主要作者决定要让大家一起完成项目,而且前文又分别提到了每个人的长处,可知作者意识到每个人都有自己的天赋,所以要一起合作才能发挥最好的效果,故选A。BIs advertisement really necessary? Billions of dollars are spent on it every year, so it must be important. After all, it’s a busy world. You have to advertise to get people’s attention to sell products! Not every company thinks that way, however. The NO-AD company doesn’t advertise in traditional ways. It sells its products by word of mouth. In this way, they can save money and keep costs down, which makes their products cheaper for customers.“Word-of-mouth advertising” happens when one person tells another about a good experience with a product or service. That next person then tells another friend, family member, or colleague(同事). And so a chain of information is created.Usually, advertisers talk about how good their product is Although they say things like, “Studies show that our product is the best.” or “Everyone loves this product.”It can sound unconvincing. It’s much more believable to hear about a product from a family, member or friend who has used it and liked it Our loved ones’ opinions are very important to us, so we often listen to their advice about a product.Word-of-mouth advertising has other advantages, too. It’s cost-effective (after all, it’s free) and a company doesn’t have to create a complex business plan to do it. Here is some advice for small businesses about word-of-mouth advertising.● Be prepared to talk about your company at any time. You never know who you will meet. Always carry business cards.● Only say good things about your company. Don’t say bad things about your competition.● Help other companies by recommending people to them. The more you help others, the more good luck will come back to you…and that’s good business.36. Why do some companies spend lots of money on advertisements?A. To attract people to their products.B. To make the environment beautiful.C. To tell people the names of their companies.D. To make their products very useful.【答案】A【解析】细节理解题。根据第一段“You have to advertise to get people’s attention to sell products! ”你不得不用广告去吸引人们的注意,然后卖出你的产品!可知,许多公司花大量的钱在广告上,是为了吸引人们的注意到他们的产品上,故选A。37.In the picture, by saying, “I always buy it…”, the speaker probably means to .A. sell the product to her relative.B. tell her customer about the service.C. buy the product for her colleague.D. recommend the product to her friend.【答案】D【解析】细节理解题。根据文章第二段“That next person then tells another friend, family member, or colleague”下一个人再告诉他们的朋友、家人或同事。文章二、三段主要讲述了人们像自己的亲朋好友介绍产品,图上也是这个意思,故选D。38. What does the underlined word “unconvincing” in Paragraph 4 probably mean?A. uncomfortableB. unimportantC. unbelievableD. unusual【答案】C【解析】词义猜测题。根据下文“It’s much more believable to hear about a product from a family, member or friend who has used it and liked it”当我们从家人或朋友的嘴里听到他们正在用并喜欢某种产品时,更加可信。可知,与之相对的前面那种广告方式就不是那么值得信任。A uncomfortable 不舒服的;B unimportant 不重要的;C unbelievable 不值得信任的;D unusual 不平常的。根据句意,故选C。39. What might NO-AD companies do according to the passage?A. Create complex business plans.B. Say bad things about other companies.C. Improve their products and service all the time.D. Help other companies by wishing them good luck.【答案】C【解析】细节推理题。根据第二段“which makes their products cheaper for customers.”让他们的产品对消费者来说更加便宜。以及根据文章最后三条建议可知A、B、D三项均不符合题意,C的意思是总是改善他们的产品和服务,故选C。40. The writer’s main purpose of writing the passage is .A. to tell us to care more about advertisements.B. to introduce some information about NO-AD.C. to show us how to sell products by advertising on TV.D. to make us believe there is no need to make advertisements.【答案】B【解析】主旨归纳题。根据文章第二段“The NO-AD company doesn’t advertise in traditional ways”,NO-AD公司并不以传统的方式来做广告,以及整片文章主要讲述了NO-AD的广告方式、优势等,所以作者的主要目的是为了介绍一些关于NO-AD的信息,故选B。CEvery boy wants to find treasure. And Tom was no different One summer day Tom told Huck about his idea.“Where can we look for treasure?” asked Huck.“It’s hidden on islands, under dead trees, but mostly under the floors in haunted(闹鬼的) houses.”So, one Saturday afternoon Tom and his friend went to look for treasure as the haunted house on Cardiff Hill. It was a quiet and lonely which made the boys feel very frightened. They entered quietly, and explored downstairs. There were cobwebs everywhere and everything was old and broken. Then they threw their tools in a corner and walked upstairs, but there was nothing there. They were just about to go downstairs and start digging when Tom stopped.“What is it?” whispered Huck, going white with fright.“Keep quiet! There’s someone downstairs.”The boys lay down, looking through the holes in the wooden floor. There were two men downstairs. One was an old Spaniard in a wide sombrero hat and the other was duty and unpleasant-looking.Tom and Hack shook with fear when they heard the Spaniard speak because they found it was Indian Joe He said.“It’s time for us to move, partner. What will we do with the $650 form the robbery(抢劫)?”“Let’s keep $30 each and leave the bag here.”The dirty man went to the fireplace and moved a stone. Then he lifted out a bag full of money and look out some coins. The two boys forgot all their fears when they saw there was real treasure downstairs.Then Indian Joe started digging a hole with his knife and the knife hit something.“What is it?” asked the other man.“It’s a box,” said Indian Joe. And he put in his hand and pulled out a handful of gold coins. The other man found the boys’ tools, and they soon pulled out the box.“There’s thousands of dollars in there,”Said Indian Joe.“The Murrell Gang used this area one summer,” said his partner.“They most have hidden their money here.”“What will we do with this, Joe? Will we bury(埋)it again?”“No, someone might find it,” said Indian Joe. “Let’s bury it in the member two den.”Tom and Huck got up as soon as the two men left. They decided to watch out for the “man in the sombrero” when he came to town and find out where the member two den was.41.Where did the two boys go to find treasure one Saturday afternoon?A. To a haunted house.B. To a small island.C. To some dead trees.D. To a faraway den.【答案】A【解析】细节理解题。根据文章第二段Huck问“Where can we look for treasure?”我们可以去哪里找到这些宝藏?以及Tom的回答“in haunted houses”在鬼屋,可知,周六下午这两个男孩到鬼屋去寻找宝藏了,故选A。42. Who does the underlined word “He” refer to?A. TomB. HunkC. Indian JoeD. The dirty man【答案】C【解析】细节理解题。根据“because they found it was Indian Joe He said.”因为他们发现这是印第安乔说的。可知,He指的是Indian Joe。故选C。43.Where was the bag of money probably from?A. The two men robbed others of it.B. Some villagers hid it there.C. The owner of the house left it there.D. Tom and Huck buried it there.【答案】A【解析】细节推理题。根据中间的两句对话“-What will we do with the $650 form the robbery?”-“Let’s keep $30 each and leave the bag here.”-抢来的650美元,我们可以做什么?-让我们一人拿走30美元然后把包裹留在这里。可知,这一代钱是这两个男人抢来的,故选A。44. which is the right order of what happened in the story?a. The two boys threw their tools in a corner.b. The duty man lifted out a bag full of money.c. Tom and Huck went to look for treasure one day.d. Indian Joe found a box full of gold coins.e. The Murrell Gang hid their money in the house.A. c-a-b-d-eB. c-d-b-e-aC. e-c-a-d-bD. e-c-a-b-d【答案】D【解析】细节推理题。根据文章最后两个人的对话,可知默雷尔岗把他的钱藏在这个房子是最早发生的,所以第一个是e,排除A、B。b和d两项,根据文中“Then he lifted out a bag full of money and look out some coins……It’s a box,” said Indian Joe.”,可知,是邋遢的男人先背着一袋钱,然后印第安乔才发现了一个装满金币的箱子,所以是先b再d,排除C。故选D。45. What can we infer(推断) from the passage?A. The real treasure was $650 in the bag.B. The man in the sombrero was Indian Joe.C. Tom would join Indian Joe and be a robber.D. Tom and Hack would try to get the treasure.【答案】D【解析】细节推理题。根据文章最后可知,man in the sombrero打算把钱在member two den这个地方烧掉,而Tom和Heck决定到这个地方去,可知这两个男孩应该会试着去得到这些宝藏,故选D。第Ⅱ卷(非选择题,共60分)B.任务型阅读 (共10小题,每小题1分,计10分)阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。Do you know how many bones are there in your body? When you were a baby you had about 330 bones, and now you have just over 200 bones. The number reduces because some bones join together as you grow. Your wonderful bones work together to protect you and support your body.Many usesMany bones protect your body. For example, the bone that makes up your head is called the skull. The skull surrounds your brain and protects it. The ribs that cover your chest protect your heart and lungs.Other bones are used to support the body. The many bones in your feet allow you to walk, and stand on your tiptoes. Your hands and feet have more than half of the bones in your body!Biggest BoneThe longest and strongest bone in your body is in your leg. It is called the femur and it goes from your hip to your knee. It is a very important bone because it carries all of your weight and helps you move from place to place.Smallest BoneWould you believe the smallest bone in your body is in your car? It is about the size of a grain of rice and is called the stirrup. When sound waves come into your car the stirrup shakes back and forth, allowing the sound waves to reach your brain. When the waves reach your brain you bear the sound.“Funny” BoneHah! The funny bone isn’t really a bone at all. It is actually a nerve (神经). When you hit the nerve that is near your elbow, it really hurts or tingles. What’s so funny about that? The funny bone probably got its name from the bone that is above your elbow. That bone is called the humerus, which sounds like the word “humorous”, meaning “funny”.The bones that make up our bodies help us grow, and allow us to move. When you think, about it our bones really are wonderful.TitleWonderful (46)Man bodyYou have more than 200 bones when you (47) up Your bones work together to protect you and support your body.Many usesTo protect your body*The skull protects your brain (48) harm.*The ribs protect your heart and lungs.To (49) your body.*Bones in your feet help you to walk and stand.*Over (50)of the bones are in your hands and feet.Different(51)ofbonesBiggest Bone*The femur is the biggest bone*It carries all of your weight and helps you move (52)Smallest Bone*The stirrup is (53)than any other bone.*It helps you to hear the (54).“Funny” Bone*The funny bone is a nerve in fact.*(55)you hit the nerve near your elbow it hurts or tingles.ConclusionOur bones are really wonderful.【答案】46. Bone 47. grow48. from49. support50. half51. kinds/types52. around53.smaller54. sound55. When【解析】46.根据文章第一段“your wonderful bones work together”以及最后一句话“our bones really are wonderful.”可知全文都是围绕“绝妙的骨头”这一话题来陈述的,故填Bones。47.根据文章第一段“When you were a baby you had about 330 bones, and now you have just over 200 bones.”当你是个婴儿的时候,你有330根骨头,但现在你只有差不多200根骨头。也就说,当你长大后,你就只有200根骨头了。故填grow。48.根据文章第二段“The skull surrounds your brain and protects it”头骨围绕着你的大脑并保护他。protect sth from sth(保护)使…免于…,为固定搭配,故填from。49.根据文章第三段“Other bones are used to support the body”其它骨头用来支持我们的身体,可知,这里指“支持”,故填support。50.根据文章第三段“Your hands and feet have more than half of the bones in your body”你的手脚拥有的骨头超过了身体的一半。可知,这里是“一半”的意思,故填half。51.根据文章后面三个部分分别讲了“最大的骨头”、“最小的骨头”、“幽默的骨头”可知,这一部分主要是讲了不同类型的骨头。故填kinds/types。52.根据文章第四段“helps you move from place to place.”帮助你从这个地方走到那个地方。也就是到处走走,用around表示。故填around。53.根据文章第五段“It is about the size of a grain of rice and is called the stirrup”它就像米粒般大小,并被称作镫骨,可知,镫骨是最小的骨头,故填smallest。54.根据文章第五段“When sound waves come into your ear …… hear the sound.”可知,镫骨可在耳朵里,可以帮助传递声音,这样我们就能听到声音了,故填sound。55.根据文章倒数第二段“When you hit the nerve that is near your elbow, it really hurts or tingles”可知,当你撞到你的手肘时,会非常疼痛。故填When。C.阅读与回答问题 (共5小题,每小题2分,计10分)Last month, heads of state from 29 foreign countries came to Beijing to attend the Belt and Road Forum (论坛) for International Cooperation(合作). The main goal of it is to make the countries work together in more areas. It has won the support of more than 130 countries and international groups.As a Chinese student, you must know something about theSilk Road.Long ago, traders brought treasures from the East to the West Trips to the East became more favorable when traders found silks and sprees (香料). These treasures were not ordinary goods that were easy to get. Many people wanted them and it was a good way to become wealthy. The Silk Road was not a real road. It was a route (线路) between the East and West. It went through China. Turkey, and Greece Some traders traveled over land and others sailed across the sea. There was danger along both routes.Traders who went over the land used camels and horses. First, the traders crossed the dessert. Then, they climbed over mountains. After that, the traders still had hundreds of miles to go Bad weather was often a problem. Robbers who stole the silks and spices also caused trouble.Traders who crossed the sea faced some of the same problems. There were storms on the sea. Water and winds could push the boats in the wrong direction Pirates (海盗) also chased the ships and they stole the goods and look control of the ships.Over time, the Silk Road changed people in both the East and West. Traders shared stories about faraway lands. They brought back drawings of the places and things they had seen, which helped people learn about new cultures. As a result of the Sill Road, the world seemed much smaller.回答下面5个问题,每题答案不超过5个词。56. What’s the main goal of the Belt and Road Forum for the countries?To make them work together【解析】根据文章第一段“The main goal of it is to make the countries work together in more areas”一带一路的主要目标是让这些国家在更多地区能够一起合作。可知,是让他们在一起合作。57. Why did the traders travel a long way
展开阅读全文
  语墨文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
0条评论

还可以输入200字符

暂无评论,赶快抢占沙发吧。

关于本文
本文标题:【可编辑】2017年盐城市中考英语试卷含答案解析(Word版).doc
链接地址:http://www.wenku38.com/p-59234.html

                                            站长QQ:1002732220      手机号:18710392703    


                                                          copyright@ 2008-2020 语墨网站版权所有

                                                             经营许可证编号:蜀ICP备18034126号

网站客服微信
收起
展开