• / 23
  • 下载费用:5 金币  

【可编辑】2018江西省中考英语试题答案和解析.doc

关 键 词:
可编辑 编辑 2018 江西省 中考 英语 试题答案 解析
资源描述:
2018江西省中等学校英语招生考试一、听力请听下面8 段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都将有10 秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。1. What would the girl like to buy?A. A phone. B. A camera. C. A watch.【答案】A2. Where is Linda?A. In the laboratory. B. In the library. C. In the bookstore.【答案】B3. How's the weather today?A. Cold. B. Warm. C.Cool.【答案】A4. Who is playing a video game with Jack?A. His brother. B. His sister. C. His cousin.【答案】C5. What's the doctor's advice?A. Talking more exercise.B. Taking some medicine.C. Drinking some milk.【答案】A6. Why is Jane crying?A. Because she is hungry.B. Because she needs sleep.C. Because her toy is lost.【答案】C7. When does the movie finish?A. At 8:30 B. At 9:30 C. At 10:30【答案】B8. What does Mr. Smith mean?A. Kate works hard at football training.B. Kate should not stop football training.C. Kate gives a good reason for her decision.【答案】B请听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A 、B、C 三 个选项中选出最佳选项。每段对话或独白读两遍。1. How does the girl feel now?A. Relaxed. B. Stressed. C. Excited.【答案】A2. What does the girl do before an exam?A. She does more homework.B. She asks teachers for help.C. She listens to music.【答案】C3. When did the man move to a new place?A. Last week. B. Last month. C. Last year.【答案】B4. Which of the following is true?A. The streets are dirty in the new area.B. There are few cars around the new area.C. The man may think about buying a bike.【答案】C5. What kind of movies does Mary like?A. Action movies.B. Comedies. C. Scary movies.【答案】A6. What might they do tonight?A. Go shopping. B. Go for a drink. C. Stay at home.【答案】B7. What do we know about Peter and Mary?A. Peter is interested in action movies.B. Mary asks Peter to see a movie tonight.C. They often eat out near their home.【答案】B8. What time is the man going to get up tomorrow morning?A. At 6:00. B. At 7:00. C. At 8:00.【答案】A9. Where would the man like to have a meal this evening?A. In the street. B. In his room. C. In the dining hall.【答案】B10. What can we get from the conversation?A. There is a post office next to the hotel.B. The man can get a free dinner in the hotel.C. The man can use the Internet in the hotel.【答案】C11. Why is Tuesday a problem for Mr. Clark?A. Because he has classes on that day.B. Because he has a business trip on that day.C. Because he has a teachers' meeting on that day.【答案】C12. How will the students go to the museum?A. By train. B. By bus. C. By subway.【答案】B13. How much do they pay for a ticket in a student group?A. $12 B. $20 C. $15【答案】A14. What can we learn from the monologue?A. The museum is closed on weekends.B. They're going on the school trip on Thursday.C. Students have to get to the school at 7: 55.【答案】B请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。独白读两遍。1. The school opens _____________.2. There are three _____________ for their lessons.3. The students go to _____________ to do their test4. The students can buy _____________ and snacks at break.5. The English test only takes _____________.【答案】1. on Monday2. levels3. Room 16/room 164. coffee5. an hour/one hour/1 hour请阅读下面各题,从题中所给的A 、B 、C 、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。1. The food is very delicious in that restaurant. We could go and ________ it?A. sellB. helpC. produceD. try【答案】D本题考査动词的词义理解。根据题干中的“那家餐厅的食物很美味”可推断,我们可以去“尝试”一下,故所缺的词是try。2. Susan never gets upset when she has to wait in line. She is very ________.A. shyB. honestC. funnyD. patient【答案】D本题考查形容词的词义理解。根据题干中的“Susan在不得不排队等候的时候从来不觉得心烦意乱”可推断,她很“有耐心”,故所缺的词是 patient。3. — Could I speak to Paul? I phoned ________.— Sorry he is still in his meeting.A. lateB. earlierC. earliestD. later【答案】B本题考查词义理解和比较等级的用法。根据语境可知,此处表示“我能和Pam通话吗?我早些时候打过电话了”,故earlier 符合。4. Sorry I'm late. I ________ with a friend and I completely forgot the time.A. talkB. am talkingC. was talkingD. will talk【答案】C本题考查动词时态。根据语境可知,此处表示“我(当时)正在和一个朋友聊天,完全忘记了时间”。表示过去某时某事正在发生要用过去进行时。5. I live near a big ________. It gets very noisy on match days.A. hospitalB. storeC. bankD. playground【答案】D本题考查名词的词义理解。根据题干中的“在比赛日变得很吵”可推断,我住在一个大“操场”附近,故所缺的词是 playground。6. — Can students go online during lessons?— They can ________ it is for that lesson.A. ifB. orC. soD. but【答案】A本题考查连词的词义理解。根据语境可知,"如果"是为了那节课的话,学生们可以在课堂上上网,故所缺的词是if。7. Kids have to take many after-school classes. They________ hard to study for good grades.A. pushB. are pushedC. are pushingD. have pushed【答案】B本题考查被动语态。根据语境可推断,为了取得好成绩,他们被逼着学习。故应用被动语态。8. We ________ a party for Kate. It's supposed to be a surprise.A. were havingB. hadC. will haveD. have had【答案】C本题考查动词时态。根据语境可知,我们将为Kate举办一场聚会,那应该会是一个惊喜。故应用一般将来时。请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A 、B、C、D 四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项。There are purple clothes, purple handbags, purple bicycles, purple furniture, even purple computers! So purple is one of the most ____1____ colors today. But in the past, purple was a very expensive and unusual color. Let’s take a look at the rich ____2____ of the color purple.Some scientists believe that the first plants to appear on Earth over 500 million years ago ____3____ looked purple, not green. Plants today are green because ____4____ use green chlorophyll (叶绿素) to produce energy. ____5____ these early plants probably used something called retinal, which is a dark purple color.During the time of the roman Empire (37 BC-476 AD), it was very ____6____ to make purple dye (染料). The dye came from sea snails (海螺). But10.000 dead sea snails ____7____ you just one gram (克)of purple dye…as well as a very bad smell! This ____8____ purple dye was called Tyrian purple, and it was the preferred ____9____ of emperors.In 16th-century England, purple was ____10____ for the king’s family members. Queen Elizabeth Ⅰ's clothes were purple, but ordinary people were not allowed to ____11____ the color.In 1856, William Perkin, an 18-year-old ____12____ student, noticed something strange while doing an experiment (实验). The chemicals (化学药品) he used to clean his instrument ____13____ with the chemicals he used in his experiment and produced a bright purple color. This ____14____ led Perkin to start a company using this chemical mixture to make purple dye. The dye was much ____15____ than sea snail dye. Thanks to Perkin, now anyone can afford to wear purple clothes.1. A. peacefulB. popularC. excitingD. serious2. A. historyB. style C. researchD. product3. A. gradually B. especially C. exactly D. probably4. A. others B. they C. we D. some5. A. And B. So C. But D. Until6. A. dangerous B. common C. difficult D. strange7. A. gotB. passedC. wastedD. cost8. A. basicB. harmfulC. specialD. perfect9. A. colorB. smell C. plantD. animal10. A. evenB. never C. seldomD. only11. A. wearB. sell C. changeD. make12. A. geographyB. scienceC. artD. math13. A. compared B. mixedC. collectedD. kept14. A. survey B. suggestion C. discovery D. exam15. A. healthier B. thickerC. cheaperD. darker【答案】BADBC CACAD ABBCC1.结合上下文可推断,紫色是如今最“受欢迎的”颜色之一,故所缺的词是 popular。2.下文讲的是紫色这一颜色的丰富的“历史”,故所缺的词是 history。3.一些科学家相信五亿多年前地球上出现的第一批植物“可能”看起来是紫色的,而不是绿色的,故所缺的词是probably。4.现在的植物是绿色的,因为“它们”用叶绿素来产生能量,故所缺的词是they。5.“但是”这些早期的植物可能使用一种名叫“retinal”的物质,故所缺的词是But。6.根据下文的描述可推断,制作紫色染料是很“难的”,故所缺的词是 difficult 。7.一万只死去的海螺才能让你"得到"仅仅一克的紫色染料,故所缺的词是got。8.结合上下文可推断,这种紫色染料是“特别的”,故所缺的词是 special。9.结合文意可知此处所缺的词是color“颜色”。10. 在16世纪的英格学,紫色“只”为皇室成员所使用,故所缺的词是only。11.普通人不允许“穿”这种颜色(的衣服),故所缺的单词是wear。 12.根据下文中的“做实验”以及“化学药品”可推断,这个学生是学“科学”的,故所缺的词是science。13.用来清洗仪器的化学药品和用来做实验的化学药品混合在了一起。mix with…意为“和…混合在一起”。14.这个“发现”使 Perkin开办了一家公司,故所缺的词是 discovery。15.根据本文最后一句可推断,这种染料比用海螺制作的染料“更便宜”,故所缺的词是 cheaper。请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。knowlifedifferent back and interestingsignrealfindtheyThe planet Mars is the closest and most similar planet to Earth. It is very(1)__________ to scientists. For example, Mars has seasons with(2)__________ weather, but other planets have the same temperatures all year round. Was there(3)__________ on Mars?To find out, scientists need(4)__________ if Mars ever had water. In 2004. two robot explores (探测器), or "rovers", called Spirit and Opportunity were sent to look for(5)__________ of water. These rovers can drive over rocks(6)__________ all kind of rough ground. They can also use cameras and send photos(7)__________ to Earth. First, the two rovers found chemicals and patterns (图文) in the rocks that were probably made by water. Then, they moved to another area and(8)__________ other rocks which may have been created by water. Now scientists think there was probably water on the planet long ago. Today(9)__________ are still not sure if there was life on the Mars. They(10)__________ need more information to decide. The discoveries of the two rovers answered some old questions, but they also brought up many new ones.【答案】1. interesting2. different3. life4. to know5. signs6. and7. back8. found9. they10. really请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A 、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。Science museum(The Science of Survival, IMAX & SIMEX)The Science Museum has something for everyone. Entry to the museum is free. Offer applies to IMAX 3D Cinema, SIMEX and The Science of Survival exhibition only.IMAX£ 7.50 SIMEX£ 4.00The Science of Survival £ 6.00Opening Times: Daily 10: 00-18: 00 Visit Time: 2 hoursNational GalleryOpening Times: Daily 10 am-7 pm, Wednesday until 9 pmAdmission:£ 8 adults, £ 4 students, under-12s freeTickets:Available daily from 10 amTelephone: 020 7747 2885Visit us: www.nationalgallery.comZSL London ZooThere are over 12, 000 amazing animals for you to see. These are just a few things which make a visit to ZSL London Zoo a great day.Ticket Price:£17.00Opening Times: Daily 10: 00-17: 30Visit Time: 4 hours1. How much does the ticket to ZSL London Zoo cost?A. £ 8.00.B. £ 17.50.C. £ 17.00.D. £ 7.50.【答案】C细节理解题。根据 ZSL London Zoo海报中的“Ticket Price:£17.00”可知答案为 C。2. Where is the Science of Survival exhibition held?A. At the National gallery.B. At the Science Museum.C. At ZSL London zoo.D. At IMAX 3D Cinema.【答案】B细节理解题。根据 Science Museum海报中的“Offer applies to IMAX 3D Cinema, SIMEX and the Science of Survival exhibition only”可知答案为B。3. How long is the National Gallery open on Wednesday?A. 4 hours.B. 8 hours.C. 7 hours.D. 11 hours.【答案】D数字计算题。根据 National Gallery海报中的“Opening Times: Daily 10 am-7 pm, Wednesday until 9 pm”可计算出,周三 National Gallery开放11个小时,故答案为D。A young woman turns around and around quickly, and jumps high. In the background, a young girl reads a rejection ( 拒绝 ) letter from a ballet school. You have the wrong body for ballet, "it says," and at thirteen, you are too old. This was one of the most popular advertisements (广告) of 2014 and it describes American ballet Theatre's principal (主要的) dancer Misty Copeland.This was not a real letter. But Copeland says it is very similar to letters from her childhood. While many dancers start at the age of three. Copeland only began to study ballet in 1995 as a thirteen-year-old. People often told her that she was too old, or that she didn't have the perfect body type (She is only 157 cm tall). Her family moved a lot, and it was sometimes difficult for her to attend ballet classes. But Copeland loved dancing and did not want to give up. She stayed with her ballet teacher during the week and spent time with her family only at the weekend. This was a difficult life, but she worked hard and won her first national competition when she was fourteen years old. Copeland joined the American Ballet Theatre in 2000 and performed in many ballets over the next few years. In 2007, she became a solo (单独的) performer, and in 2015 she became its principal dancer.Copeland is now a dancer, author and Broadway performer. She also stars in the 2015 film A Ballerina's Tale. So what's next? According to Copeland, anything is possible: "My career (职业) really is just now beginning."1. How old was Copeland when she became the principal dancer?A. 13.B. 14.C. 25.D. 33.【答案】D数字计算题。根据第二段中的"… in1995 as a thirteen-year-old"以及"… and in 2015 she became its principal dancer"可计算出, Copeland 33岁时成为首席舞者,故答案为D。2. Why was it difficult for Copeland to attend ballet classes?A. Because her family moved a lot.B. Because she was not a good dancer.C. Because she had no invitation letter.D. Because she had the wrong body type.【答案】A细节理解题。根据第二段中的"Her family moved a lot, and it was sometimes difficult for her to attend ballet classes" 可知答案为A。3. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Copeland became successful because of the advertisement.B. Copeland had to spend a lot of time away from her parents.C. Copeland won her first national competition as a solo performer.D. Copeland has ended up her career as an actress on Broadway.【答案】B细节理解题。根据第二段中的" She stayed with her ballet teacher during the week and spent time with her family only at the weekend"可知,选项B是正确的描述。4. What's the writer’s opinion of Copeland?A. Copeland sets an example who never gives up.B. Copeland was too old to start ballet at thirteen.C. Copeland has made her achievements by accident.D. Copeland was lucky to get support from the ballet school.【答案】A推理判断题。通读全文可知,作者认为 Copeland的成功是因为她从未放弃,故答案为A。Many people say dolphins are intelligent. They seem to be able to think, understand and learn things quickly. But are they as smart as humans, or are they more like cats and dogs? Dolphins use their brains quite differently from the way humans do. But scientists say dolphins and humans are very similar in some ways. How?Like humans, every dolphin has its own "name". The name is a special whistle (哨声). Eachdolphin chooses a specific (特有的) whistle for itself, usually by its first birthday Dolphins are like people in other ways, too. They "talk" to each other about a lot of things—such as their age, their feelings, and finding food. They also use a system of sounds and body language to communicate. Understanding dolphin conversation is not easy for humans. No one "speaks dolphin" yet, but some scientists are trying to learn.Dolphins are also social animals. They live in groups called pods, and they often join others from different pods to play games and have fun — just like people. Scientists believe playing together is something only intelligent animals do.Dolphins and humans are similar in another way: both species make plans for getting things they want. In the seas of southern Brazil, for example, dolphins use an intelligent plan to get food. When there are fish near a boat, dolphins signal (发信号) to the fishermen to put their nets in the water. Using this method, the men can catch a lot of fish. Why do dolphins help the men? There is an advantage for them they get to eat some of the fish that escape (逃脱) from the net.1. What is a dolphin's “name”?A. It is a kind of game.B. It is a body sign.C. It is a dolphin’s age.D. It is a specific sound.【答案】D细节理解题。根据第二段中的" Like humans, every dolphin has its own 'name'. The name is a special whistle(哨声)"可知答案为D。2. What does the underlined word "others" refer to?A. Other fishes.B. Other people.C. Other dolphins.D. Other games.【答案】C代词指示题。根据上下文可知,海豚经常会加入到来自不同群组的其他海豚中,故选C。3. What can we infer from the passage?A. Some scientists can understand dolphins system of sounds.B. Dolphins probably help fishermen by using their body language.C. Humans join dolphins' groups to get things we want.D. Dolphins can talk to humans about their age and their feelings.【答案】B推理判断题。通读最后一段可推断,海豚或许会使用它们的身体语言来帮助渔民,故答案为B.4. What's the main idea of the passage?A. Dolphins can communicate with each other at birth.B. Dolphins are social animals because they play together.C. Dolphins are smart and are like humans in some ways.D. Dolphins help humans do many things like catching fish.【答案】C主旨大意题。通读全文可知,本文讲的是海豚是一种很聪明的动物,在某些方面很像人类,故答案为C。Every year on 15th October, over 200 million people around the world take part in Global Handwashing Day. But why do we have a day for something we do all the time? Well, research shows that not enough people often wash their hands with soap. Experts believe that this leads to the deaths of millions of people every year.Sidibe, a public health expert says soap is the most beautiful invention in public health'. Washing your hands with soap can have a huge impact on reducing (减少) the spread of diseases. Handwashing with soap prevents babies from getting ill and keeps children healthy and in school.However, washing hands with soap does not happen as often as you might think.This is partly because there aren't enough resources (资源) in poorer countries, but it's also because for many people, handwashing is simply not part of their everyday life. It's not easy to get people to change habits they learned in early childhood — but this is what Global Handwashing Day wants to do.In 2008, the Indian cricket team joined around 100 million Indian schoolchildren in washingtheir hands to promote (促进) the first ever Global Handwashing Day. Every year since then, many different events have been held around the world. In 2014, Global Handwashing Day was used in the fight against Ebola, a very serious disease, with events held in affected (受感染的) African countries.Today, local and national leaders continue to use the day to spread the message about the importance of clean hands. The hope is that handwashing becomes a necessary part of people's lives and improves the health of millions around the world.1. Who started Global Handwashing Day?A. Public health experts.B. The Indians.C. African schoolchildren.D. Government leaders.【答案】B细节理解题。根据第四段中的"In2008, the Indian cricket team joined around 100 million Indian schoolchildren in washing their hands to promote(促进) the first ever Global Handwashing Day"可知答案为B。2. What does the underlined word "impact" mean?A. Danger.B. Influence.C. Background.D. Problem.【答案】B词义猜测题。根据上下文可推断,用肥皂洗手在减少疾病传播方面有很大的“影响”,故 Impact的含义是"影响",故选B。3. What's the main idea of the last paragraph?A. Washing hands with soap is good for public health.B. Washing hands with soap doesn't become part of people's lives.C. People are holding many different events to fight against diseases.D. People all over the world are encouraged to wash hands with soap.【答案】D段落大意题。通读最后一段可知,本段主要讲的是鼓励世界各地的人用肥皂洗手,故答案为D。4. What would be the best title for the passage?A. Learning to Use Soap.B. Fighting Against Diseases.C. Living a Healthy Life.D. Changing Your Habits.【答案】A标题归纳题。通读全文可知,最适合作本文标题的是"学习使用肥皂"。请先阅读下面短文,掌握其大意然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。Is there a connection between music and language? According to recent studies, the answer is yes:(1)________ Here, we look at two examples.A recent study by researcher Kraus shows that playing a musical instrument can improve a person's hearing ability.(2)________ The people in the first group were musicians, while those in the second group had no musical training. The musicians were able to hear the talking person more clearly.(3)________ Think about violinists in an orchestra (管弦乐团). When the violinists play with the group, they hear their own instrument and many others, too. But the violinists must listen closely to what they are playing, and pay no attention to the other sounds. In this way, musicians are able to focus on certain sounds, even in a room with lots of noise.Schlaug, a doctor at Harvard Medical School, works with stroke (中风) patients. Because of their illness, these people cannot say their names, addresses, or other information normally. However, they can still sing. (4)________ Why does this work? Schlaugisn't sure. Music seems to make different parts of the brain work, including the damaged ( 损坏的 ) parts. This might help patients to use that part of the brain again.Music improves concentration (注意力), memory, listening skills, and our overall language abilities.(5)________ Playing an instrument or singing can help us do better in school and keep our brain sharp (敏锐的) as we get older. Music is not only enjoyable, it's also good for us in many other ways.A. It can even help sick people get better.B Music helps people solve some hearing problems.C. Music improves certain language abilities in the brain.D. The violinists develop their memories by playing the violin.E. Musicians hear better because they learn to pay attention to certain sounds.F. Schlaug was surprised to find that singing words helped his patients to speak. G. In his study two groups of people listened to a person talking in a noisy room.【答案】CGEFA请阅读下面对话,根据对话内容从方框中选择恰当的句子填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整。每空一句。(Sandra and Luke plan their trip to Cape Town. S=Sandra L=Luke) S:OK,that' s the flight(航班). Let’s look for a hotel now.(1)________ L: Three nights — Friday, Saturday and Sunday. Are there any hotels near the airport?S: Yes, there are. But they are expensive. Just a minute… No, there aren't any cheap hotels near the airport. They are all expensive. (2)________L: Wow! Well, what about a youth hostel(青年旅社)? Is there a youth hostel near the airport?S: OK, let's see. I don't think so… No, there isn't. I don't like youth hostels. (3)________ L: OK. Let’s look in the city centre. Are there any cheap hotels there? S: Yes, of course there areL: Well, that's good. And is there a bus to the city centre?S: A bus from the airport? Yes, there is. (4)________ There isn't a train, but that's OK. L: And there are taxis, too.S: (5)________ OK, so let's look at these hotels.A. I think the bus is fine.B. We need a room for two.C. Do you like a youth hostel? D. Is it for two nights or three?E. They aren't very comfortable.F. There's a bus every twenty minutes.G. This one is four hundred dollars a night.【答案】DGEFA假如国外中学生来你校进行为期一周的交流学习,期间计划参加一项中国传统文化的主 题活动,为此向你们征求活动方案(plan)。 请你根据下面表格中的信息提示,写一篇英语短文,介绍你提供的活动方案,内容包括:茶或者民乐介绍,活动安排以及与之相关的理由。要求:1.从表格中任选一个主题,合理安排活动;2.短文条理清楚,行文连贯,内容可适当发挥;3.短文中不能出现真实的人名和地名;4.词数不少于80,开头和结尾已给出,不计入总词数。Chinese CultureIntroductionScheduleReasonsTeaPast and presentTime: __________Places: tea farm, tea houseActivities:1. tea processing2. a tea art performance…Folk MusicMusic piecesandtraditional instrumentsTime: __________Places: music room, school hallActivities:1. take musical instrument classes2. attend a folk music concert…Hello, friends. I've got a plan for you which may help you learn about Chinese culture. First of all, I'd like to introduce _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Hope you will have a good time.【答案】Possible Version One:Hello, friends. I've got a plan for you which may help you learn about Chinese culture. First of all, I'd like to introduce tea. It has a long history. It is said that Shen Nong discovered it as a drink. Tea is one of the most popular drinks in China. So we will have some interesting activities about it for you.On Saturday morning, you are going to visit a big farm where you can learn about tea processing. On Saturday afternoon, you are going to a tea house after dinner where you can watch a tea art performance.Why do we plan a visit to a tea house for you? Because you can lean a lot more about tea culture there. You will see a young lady in a Chinese traditional dress who shows you how a cup of tea is made with tea sets, You can enjoy it and relax yourselves while listening to pieces of traditional folk music.Hope you will have a good time.Possible Version Two:Hello, friends. I've got a plan for you which may help you learn about Chinese culture. First of all, I'd like to introduce Chinese folk music. We have many famous pieces of music such as Jasmine Flowers and Gaoshan Liushui. We have erhu, dizi and many other different musical instruments. So we will have some interesting activities about it for you.You are going to talk musical instrument classes on Friday afternoon and our music teachers are going to teach you how to play musical instruments in the music rooms. On Saturday night, you are going
展开阅读全文
  语墨文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
0条评论

还可以输入200字符

暂无评论,赶快抢占沙发吧。

关于本文
本文标题:【可编辑】2018江西省中考英语试题答案和解析.doc
链接地址:http://www.wenku38.com/p-59585.html

                                            站长QQ:1002732220      手机号:18710392703    


                                                          copyright@ 2008-2020 语墨网站版权所有

                                                             经营许可证编号:蜀ICP备18034126号

网站客服微信
收起
展开